Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Milas Meslek Yüksekokulu bünyesindeki aşçılık programı öğrencilerine yönelik, Zeytindostu Derneği tarafından zeytinyağı tadım eğitimi verildi.

MSKÜ Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Figen Çukur, yaptığı konuşmada, zeytinin Muğla yöresi için çok önemli bir ürün olduğunu belirterek, aşçılık bölümü öğrencilerinin zeytinyağının tadımının önemini vurguladı.

Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir ise ülkenin önemli bir zeytinyağı üreticisi olmasına rağmen bir çok bölgede zeytinyağının bilinmediğini söyledi.

Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş da aşçılık bölümü öğrencilerinden çalışacakları mutfaklarda mutlaka kaliteli zeytinyağı kullanmalarını istedi. Muğla'da kaliteli zeytinyağı için farkındalık oluşturmak için çalıştıklarını ifade ederek, yöreden doğru yöntemlerle hasat edilen ve doğru yöntemlerle sıkılan zeytinyağının uluslararası pek çok yarışmada altın madalya kazandığını dile getirdi.
Cihan

Editör: TE Bilisim