İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü İrfan Kaya, kış aylarında sıfırın altına düşen hava sıcaklıklarının, su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını hatırlatarak, Başkentlileri sayaçlarının donmaması için önlemler almaları konusunda uyardı.

Abonelere ait su sayaçlarının korunmasının, abonelerin sorumluluğunda olduğunu ifade eden Kaya, sayaçların soğuğa ve dış etkenlere karşı korunmasız bırakıldığı takdirde donarak zarar görebileceğini söyledi. Başkentlilerin, donan sayaçlara hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmemeleri gerektiğine dikkat çeken Kaya, "Sayaçlara bu şekilde müdahale edilmesi halinde tesisat ve borularda büyük zararlar meydana gelmektedir. Bu da hem maddi hem de tamirin daha uzun bir sürede yapılması anlamına gelir." dedi. Genel Müdür Kaya, sayaçların donmaması için öncelikle bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunmalı, kırık cam ve açık bölümlerin kapatılması gerektiğini ifade ederek, "Sayaçlar ile açıkta kalan su boruları izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalı. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde tanzim edilmeli." dedi.

Su sayacının donması halinde, patlayan sayaçtan akan suyun diğer sayaçların da donmasına neden olacağı için ilk müdahale olarak vananın kapatılması gerektiği bilgisini veren Kaya, "Ayrıca donan sayaçlara ateş ve sıcak su ile müdahale etmeyin. Bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerimizin Alo 185 nolu arıza hattımızı, Mekanik sayaç kullanan abonelerimizin 306 74 34 nolu telefonu, Kartlı sayaç kullanan abonelerimizin de 444 25 32 nolu servis numaralarını aramaları takdirde ekiplerimiz en kısa sürede arızaya müdahale ederek yardımcı olacaktır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim