ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Mustafa Kemal Atatürk'ün, Osmaniye'yi ziyaretinin 88. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu'nda, Atatürk'ün trenle Osmaniye'ye ziyaretinin temsili karşılanmasıyla başlayan törene, Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Vekili Albay Salih Taşgın, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, trenle istasyona gelen izci öğrencilerin getirdiği Türk Bayrağını öperek teslim aldı. İstasyon önünde Osmaniye Belediyesi Mehter takımı, Sivas Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Milli Eğitim Müdürlüğü Zeybek Ekibi birer gösteri sundular. İstasyondaki programın ardından 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu eşliğinde törene katılanlar İstasyon caddesinden Atatürk Anıtına kadar yürüdü.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan Atatürk anıtın önündeki törende Vali Celalettin Cerrah, Atatürk Anıta Valilik çelengini sunarak şeref defterini imzaladı. Cerrah, şeref defterine şunları yazdı: "Türk Milleti'nin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün teşrifleriyle Osmaniyemizi onurlandırışının 88.yıldönümünü hep birlikte gururla kutluyoruz. Atatürk, Türk Milleti’nin öz kaynaklarıyla kurduğu geç Cumhuriyeti ilerletmek için tüm dünyaya örnek olacak bir kalkınma hareketi başlatmış, bugünün güçlü Türkiye’sinin temelini atmıştır. Kalkınma hamlesi devam ederken, ülkesinin derdi ile dertlenen örnek lider Atatürk, yakılıp yıkılan yurdun her köşesini gezmiş ve asil Türk milletini cesaretlendirmiştir. 16 Ocak 1925 tarihinde de şehrimize gelerek ‘Bu güzel kalpli mert insanlar arasında ziyade kalmak saadeti için fırsat arayacağım’ diyerek şehrimizi onurlandırmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yaktığın meşalenin ışığında Osmaniyemizi daha çağdaş daha modern bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Sizi ve silah arkadaşlarınızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."

Buradaki tören Vali Cerrah’ın şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim