MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 90. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Tören, Tarsus Garı'nda bekleyen ve Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Atatürk'ün kente geldiği Atatürk Treni'nin vagonundan temsili olarak Atatürk ve Latife Hanım'ın inmesiyle başladı. Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Garnizon Komutanı Albay Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokol mensupları, Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliyeciler çiçeklerle karşılandı. Temsili olarak yürüyüşe geçen Atatürk’ü önüne çıkan ve ayaklarına kapanan Tarsuslu Adile Çavuşu (Kara Fatma) omuzlarında tutup, kaldırdı. Burada Atatürk "Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın" sözleri canlandırıldı.

Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler, Belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet alanına geldi. Burada da saygı duruşunda bulunup ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirtici şiirler okudu. Program Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekibinin folklor gösterileri ile devam etti.

Törene katılanlar Tarsus Şelalesi'ne giderek 90 yıl önce Atatürk'e ikram edildiği gibi marul ve kısır yedi. Şelalede Muharip Gazilerle Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve diğer protokol üyeleri davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.

Editör: TE Bilisim