TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Avrupa genelinde karavan turizmine rağbet artıyor. Avrupa sınırları içinde 1 milyon 350 bin kişi karavanla seyahat ederken Almanya’da bu sayının 440 bin olduğu belirtildi.

Almanya'nın başkenti Berlin’e karavanla gelen turist sayısında artış kaydedildi. Visit Berlin Turizm Birliği Başkanı Burkhard Kieker, Berlin’de 11 kamp yerinin bulunduğunu bildirerek toplam 5 bin kişiye geceleme imkanı sunan kamp yerlerinde kapasitenin yaz aylarında dolduğunu söyledi ve Berlin’de daha fazla kamp yerine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Bazı belediyeler karavan turizmi için yeni yerler açmayı planlarken bazı politikacılar kamp yerlerinin şehir merkezinin uzağında olması gerektiğine dair uyarıda bulundular.

Visit Berlin Turizm Birliği Başkanı Burkhart Kieker Berlin’e yönelik karavan turizminde geçen yıl yüzde 20 oranında artış kaydedildiğini ifade etti ve sayının bu yıl daha da artmasını beklediklerini söyledi. Berlin’e yabancı ülkelerden gelen karavan turistleri ortalama iki gün, yerli turistler ise dört gün kalıyorlar ve bir kamp yeri için, sezonun durumuna göre 9 ila 20 Euro arasında ücret ödüyorlar.

Editör: TE Bilisim