LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Avustralya’nın Viktorya Eyaleti Turizm Bakanı Louise Asher ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin görüştüğü konuklara, Ankara ile Melbourne arasında kültürel ve ticari işbirliği kurulması önerisinde bulundu.

        Ankara’nın turizm gelirlerini de artırmak için büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini anlatan Gökşin, bu kapsamda yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alanda Tema Park ve Hayvanat Bahçesi’nin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Gökşin, ayrıca başkentin tarihi mekânlarını da restore ettiklerini anlattı.

        GÖKŞİN, FESTİVALE DAVET ETTİ

        Melbourne Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında karşılıklı işbirliği kurmaktan mutluluk duyacaklarını belirten Ali Gökşin, iki kentte kültür günleri düzenleyebileceklerini bildirdi. Ali Gökşin, Haziran ayında düzenlenecek olan Büyük Ankara Festivali ile Uluslararası Alışveriş Festivali’nde ilk adımın atılmasını isteyerek, heyeti Ankara’ya davet etti.

        MELBOURN-ANKARA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

        Konuk Turizm Bakanı Louise Asher de Başkan Vekili Gökşin’e misafirperverliği için teşekkür etti, davetini Melbourn Belediye Başkanı’na aktaracağını belirtti.

        Melbourne Belediye Başkanı’nın Türk yemeklerini çok sevdiğini ifade eden Asher, Türk heyetinin de Avustralya’ya yapacağı ziyaretten büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

        Asher, Türk heyetine Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle Ankara’da Avustralya günü ya da Avustralya’da Ankara günü düzenlemeyi de önerdi.

Editör: TE Bilisim