BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Yozgat’ın Aydıncık ilçesi Çok Programlı Lisesi öğrencileri düzenledikleri 'Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri' programında şehitleri andı.

Aydıncık Öğretmenevi Şehit Mustafa Üngör Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa, Aydıncık Kaymakamı Hakan Kafkas, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Engin, Belediye Başkanı Bahattin Özger, İlçe Emniyet Amiri Savaş Durdu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Akyol, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu, Kösrelik Belediye Başkanı Dursun Kuzu, Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, daire amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Aydıncık Çok Programlı Lisesi İmam Hatip bölümü öğrencisi Sacid Karakurt Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun tarih öğretmeni Hayriye Evcimen'in slayt eşliğinde Çanakkale zaferi ve Çanakkale şehitlerini anlatması duygulu anlar yaşattı. Daha sonra öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu ve Çanakkale'yi anlatan türküler söyledi.
Çanakkale oratoryosu öğrenciler tarafından sergilendi. Programın son bölümünde öğrenciler tarafından sergilenen "Çanakkale’nin Kahramanları" isimli tiyatro oyunu izleyenleri duygulandırdı.

Editör: TE Bilisim