İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan Ankara’nın eğitimde Türkiye’nin yaşanabilir en iyi kenti olduğunu söyledi.

Millî Eğitim Müdürü Aydoğan, biyomedikal cihaz teknolojileri bölümünde incelemelerde bulunmak üzere, Etimesgut Elvanköy İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesini ziyaret etti. Aydoğan, okul müdürü Harun Özcan’dan genel bilgiler aldıktan sonra okulu gezdi ve öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti. Aydoğan, Ankara’da 1 milyon civarında öğrenci ve 55 bin öğretmenin olduğunu, öğrencilerden büyük başarılar beklendiğini ve bu öğrencilere kaynaklık eden öğretmenlerin de olağanüstü gayret göstermeleri gerektiğini belirtti.

Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan Ankara’nın eğitimde Türkiye’nin yaşanabilir en iyi kenti olduğunu vurgulayarak: “10 yıl önceye göre Ankara’nın rakamlarını ortaya koyduğumuzda eğitim camiasının çok büyüdüğünü görüyoruz. 10 yıl önce Ankara’da 14 bin derslik, 30 bin öğretmen, 7 bin civarında bilgisayar ile derslik başına 50-55 kişi düşerken, bugün iki katına çıkarak 28 bin derslik, 55 bin öğretmen, 40 bin bilgisayar ile derslik başına 30 civarında öğrenci düşüyor." dedi. Aydoğan, kalite ve nitelik açısından da birçok unsurun değiştiği eğitimde, Ankara büyük bir büyüme tirendi içerisindedir. Geçtiğimiz yıl her okulumuza öğrencilerin ürettiği 10 proje düşüyordu, bu rakamlarla Türkiye’de en çok proje üreten eğitim kentine sahp olduklarını ifade etti.

2009'da faaliyete başlayan biyomedikal cihaz teknolojileri bölümünde incelemelerde bulunan Aydoğan, bölümde kullanılan cihazlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölümle ilgili brifingi dinledikten sonra verilen eğitimin alanında bilgili bireylerin yetişmesinde oldukça etkili olacağını söyledi.

Ziyarete Millî Eğitim Müdürlüğü Kâmil Aydoğan’a Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karaman, Etimesgut Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Çağlar da eşlik etti.

Editör: TE Bilisim