ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Sinop'ta, 2012 yılı içinde meydana gelen 360 trafik kazasında 13 kişi hayatını kaybederken, 706 kişi de yaralandı.

İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, geçmiş yıllara göre polis sorumluluk alanında trafik kazalarında ciddi artış yaşandığını söyledi. 2011 yılına bakıldığında; 9 ölümlü, 265 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Aytekin, bu kazalarda 12 kişi hayatını kaybederken, 481 kişinin de yaralandığını ifade etti. Trafik kazaları nedeniyle 1 milyon 766 bin 660 TL maddi hasar oluştuğunu söyleyen Aytekin, şöyle devam etti:

“2012 yılında 7 ölümlü kaza yaşanırken, maalesef yaralamalı kazalarda ciddi bir artış yaşandı ve bir yıl içinde 352 yaralamalı trafik kazası oldu. Bu kazalar sonucu 13 kişi yaşamını yitirdi, 706 kişi yaralandı. Trafik kazaları nedeniyle ise 2 milyon 251 bin 830 TL maddi hasar oluştu. Ayrıca, alkollü araç kullanarak trafiğin güvenliğini tehdit eden 281 sürücünün belgesine de el konuldu. Bu ciddi bir rakam. Kazalar, özellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve trafik kurallarına uymamaktan meydana geliyor. İlimizde düzenli olarak trafik denetimleri yapılmasına rağmen kaza sayılarında artış yaşanması üzücü bir durum. Tabi bu rakamlar dikkate alındığında, denetimlerimizi biraz daha artırmamız gerektiğini görüyoruz. Bu nedenle 2013 yılında denetimlerimizi artıracağız.

Uygulamalarımızı, vatandaşlarımızın güvenliği için yapıyoruz. Ocaklara ateş düşmesini istemiyoruz. Denetimlerimiz, belki vatandaşlarımızın hoşuna gitmeyebilir ama biz onların üzücü olaylarla karşı karşıya kalmaması için tedbir alıyoruz. Karayollarımız “kara yol” olmasın diye büyük uğraş veriyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda sabır ve anlayış bekliyoruz."


Editör: TE Bilisim