MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Batman Genç İşadamları Derneği(BAGİAD), İş Hayatı Dayanışma Derneği'nin (İSHAD) davetlisi olarak İstanbul’a gidecek Sasonlu işadamlarını Batman’da konuk etti.

        BAGİAD çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, Sason kaymakamı Bahadır Yörük, Sasonlu işadmları ve BAGİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı. Derneğin başkan yardımcısı M.Sıddık Tekin, programın açılış konuşmasında dernek hakkında kısaca bilgi verdi, 2012 yılı çalışmaları ve 2013 hedeflerini anlattı.

        Bu tür ziyaretlerin önemine vurgu yapan Batman Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İstanbul’a gidecek işadamlarından tanıştıkları işadamlarını Batman’a davet etmelerini istedi. Vali yardımcısı Çağlar, “İnşallah bu başlangıç olur. Buradan bizden onlara çok selam götürün ve onları buraya davet edin. Buraya önyargılı gelecekler, fakat görecekler ki ve diyecekler ki 'biz böyle düşünmüştük, ancak böyle değilmiş.' Gelince burada değil de köyde köy sofrasında misafir edin. Bu hayatı görsünler. Ve şunu göreceğiz sonuç olarak, Türkiye’nin en doğusuna en batısına gitseniz de mutlaka paylaşacağımız bir şeyler vardır.” şeklinde konuştu.

        Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan da İŞHAD’ın konuğu olarak İstanbul’a gidecek Sasonlu 25 işadamını yolculuk öncesi Batman’da ağırlayanBAGİAD’a teşekkür etti. Arslan, İŞHAD programının kendileri için büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek, bu tür ziyaretlerin 20-30 yıl önce yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğuna vurgu yaptı. Arslan, “Geçmişte bu tür ziyaretleri gerçekleştirseydik belki de bugün yaşadığımız birçok sorunu yaşamamış olacaktık.” ifadesini kullandı.

        Kaymakam Bahadır Yörük ise şunları söyledi: “Anadolu insanı olarak dünyanın dört bir yanına açıldık. Gitmediğimiz coğrafya kalmadı. Keşke oralara giderken vakti zamanında buralara da gidiş gelişler olsaydı. O yapılan yatırımlar bu taraflara da yapılsaydı. Bizim zaten binlerce yıl öncesinden gelen kardeşliğimize hiçbir zarar gelmezdi. Allah’ın izniyle bizim bu geliş gidişlerimiz Anadolu insanı oluşumuzdaki ortak paydamızı güçlendirecek diye ümit ediyorum. Daha fazla gidiş gelişler olmak zorunda.”

        TUSKON çalışmalarını anlatan kısa slayt sunumunun ardından BAGİAD üyeleri ile Sasonlu işadamları yurt içi ve yurt dışı gezilerinin önemi, iş dünyası ile ilgili projeler konusunda konuştu.
Programın bitiminde işadamları İstanbul’a hareket etti. İşadamları, firma ziyaretleri ve değişik sektörlerdeki işadamları ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilisim