İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
'Demokratlıktan ve demokrasiden vazgeçemem' sloganıyla Antalya’dan bağımsız milletvekili adayı olan Hasan Subaşı, Türkiye siyasetinde yaşanan olumsuzluklara seyirci kalmak istemediği için siyasete girdiğini söyledi. Partilerin siyaset anlayışını eleştiren Subaşı, “Lidere bağımlı bu sistemin bu gemiyi yüzdürmesi, Türkiye’yi selamete götürmesi mümkün değildir.” dedi.

7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçiminde Antalya’da bağımsız aday olan eski Belediye Başkanı Hasan Subaşı, Konyaaltı Caddesi’nde seçim bürosu açtı. Burada konuşan Subaşı, yıllardır siyaseti takip eden biri olarak siyasetin hiç bu kadar dibe vurduğuna şahit olmadığını ifade etti. Subaşı, geçmişte birçok siyasi partinin kendisine milletvekilliği için teklifte bulunduğunu, ancak bunların hiçbirini kabul etmediğini belirti. Bu süreçte ailesi ve çevresi ile birlikte rahat bir şekilde yaşadığına değinen Subaşı, ancak gelinen nokta rahatının yerinde olmadığını söyledi. Subaşı, siyasette yaşanan olumsuz havayı uzaktan izlemeyi kabul edemediğinden milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Konuşmasında, demokrasiden vazgeçilemeyeceğinin altını çizen Subaşı, demokrasiden vazgeçilmesi durumunda hoşgörünün de kaybolacağını söyledi. Farklılıkların, düşüncelerin birbirine girip kavgaya başlayacağını, kutuplaşmaya başlayacağını dile getiren Subaşı, kutuplaşma ve kavgaların sonucunda Ortadoğu’da yaşanan çatışmaların benzerlerin ortaya çıkabileceğine işaret etti. “Allah bizi bundan esirgesin” diye dua eden Subaşı demokrasiye her zaman ihtiyaç duyulacağını hatırlattı.

Mevcut şartlar altında siyaset kurumunun çözüm üretemez hale geldiğine değinen Subaşı, “Parlamentomuz da işlevini kaybetmiştir. 550 kişiyi seçip de 3 lidere teslim ediyorsak, sadece onların iradeleri hâkim oluyorsa oraya gönderdiğimiz vekillerin iradesine ipotek konuluyorsa o millet meclisi işlevini kaybeder. Meclis yasama ve denetleme görevini yapamıyor denilmesi çok doğrudur.” Şeklinde konuştu. Üç bakan hakkında yolsuzluk iddialarının ayyuka çıktığını ifade eden Subaşı, fakat meclisin en ufak bir denetim görevi yapamadığından dert yakındı. Meclisin ağabeylerinin itiraflarda bulunmaya başladığını aktaran Subaşı, bazılarının nefret ve ayrışmadan korktuklarına dair beyanlarda bulunmaya başladığını söyledi. Mecliste parti üyelerinin ve seçmenlerin düşüncelerinin tam yansıtılmadığını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleşti. Açılışta Subaşı'na, çok sayıda vatandaş ve ailesi destek verdi.

Editör: TE Bilisim