Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Bahçeşehir Koleji öğrenci, öğretmen ve velileri baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'u yaktıkları ateşten atlayarak ve çekiçle örs üzerinde demir döverek kutladı. Kutlama etkinliklerinde öğretmenler, minik öğrencilerin ateşten atlamasına kollarından tutarak yardımcı oldu.

Bahçeşehir Koleji Manavgat Müdür Yardımcısı Şerafettin Avcı, Türk dünyasında 2 bin yıldır Nevruz kutlaması yapıldığını söyledi. Nevruz'un baharın gelmesini sembolize ettiğini belirten Avcı, "Türk dünyasında 2 bin yıldır Nevruz Bayramı kutlaması yapılıyor. Bu günde demir dağlarını eriterek çıktıkları için geleneksel olarak demir dövüldüğü için biz de bugün burada örs üzerinde demir dövdük. Ateş yakılır ve ateşin üzerinden atlanır ki, insanın içindeki negatiflikler, hastalıklar ve kötülüklerin temizlenerek arınması anlamına geldiği için biz de bu anlamda ateşten atladık." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim