İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Balıkesir İlme Hizmet Derneği ile Balıkesir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından 2011 yılında yapımına başlanan İmam Hatip Lisesi Kız Yurdu inşaatında sona gelindi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Ahmet Turhan ve Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Meclis Başkanı Recai Gürcan, Sefaköy'de yapımı devam eden 200 yataklı yurt inşaatında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Yurdun tamamlanmasıyla kız öğrencilerin barınma probleminin çözüme kavuşacağını belirten Milletvekili Uğur, bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Dört katlı inşa edilen yurtta ilçeler ve köylerden öğrenim görmek üzere gelen 200 öğrenci kalacak. 800 metrekare taban alanına sahip yurt, tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek.

Balıkesir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Erhan Akyıldız, yüksek öğrenim yurtlarını aratmayacak bir projenin yaşama geçirildiğini belirterek, "Buraya kadar gelmemizi, hayırseverlerin yardımlarına borçluyuz. Birkaç eksiğimizi de yine hayırseverlerimizin yardımıyla gidermeyi planlıyoruz. Konferans salonları, kütüphane ve oda sistemiyle planlanan yurt tamamlandığında, Balıkesir'in çok önemli bir eksiği daha giderilmiş olacak. Kızlarımızın okumasına önem veriyoruz, çünkü anne adayı olan kızlarımızı eğittiğimizde, onlar da bizlere sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirecek." dedi.

Editör: TE Bilisim