ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Balıkesir Kent Konseyi tarafından düzenlenen 1. Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması sonuçlandı. Beyza İrtük, "Osmanım'ın Mendili" adlı türküyle birinci oldu.

Kent Konseyi Eğitim Gençlik ve Spor Çalışma Grubu tarafından düzenlenen yarışma, Salih Tozan Sahnesi`nde yapıldı. Belediye Başkanı İsmail Ok, Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç, Genel Sekreter Seda Kaplan, konsey üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı yarışmada, 35 kişi arasından finale kalan 10 amatör sanatçı sahne aldı. Genel Sekreter Kaplan, törenin açılışında yaptığı konuşmada, "Kent Konseyi olarak yedi çalışma grubuyla, kadın ve gençlik olmak üzere iki meclisimizle çevre, şehircilik, kültür sanat ve sosyal konulardaki faaliyetlerimize devam ediyoruz. Engelliler Meclisi'nin de resmi yazışmalarımızı tamamladık, önümüzdeki aylarda yapacağımız genel kurulla oluşumunu sağlayacağız." dedi.

Daha sonra yarışmacılar, yedi kişilik jüri önünde eserlerini seslendirdi. Belediyenin desteğiyle yapılan final yarışması, yarışmacıların daha önce aralarında çektikleri kurayla belirlenen sıralamaya göre sahneye çıkmasıyla başladı. Jürinin değerlendirme toplantısının ardından önce finalistlere, Seda Kaplan tarafından teşekkür belgesi verildi. Yarışmada birinciliğe, "Osmanım'ın Mendili" adlı türküsüyle Beyza İrtük lâyık görüldü. İkinciliği "Bayramdan Bayrama" türküsüyle Merve Aktumur, üçüncülüğü "Edremit`in Gelini" adlı türküsüyle Hasan Süyüköz kazandı. Dereceye girenlere, Başkan Ok tarafından plaket ve ödül verildi. Törende son olarak, Balıkesir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi İrtük tekrar sahne alarak türküsünü okudu.

Editör: TE Bilisim