Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Balıkesir'deki Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan, okullarında takdir ve teşekkür almaya hak kazanan öğrenciler için bir program düzenlendi. Merve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Karesi AVM toplantı salonundaki programına Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Dernekler Müdürü Cemalettin Canlı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sakallı, Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yavaşça, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'un eşi Nurgül Uğur, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı, şiirlerin okunduğu programda konuşan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Elif Kılıç, İçişleri Bakanlığı ile yapılan projeyle yetiştirme yurdundaki 20 kız öğrencinin, 20 aileye buluşturulduğunu söyledi. Bu sayede öğrencilerin sosyal hayata uyumuna katkıda bulunduklarını, proje neticesinde dört ailenin koruyucu aile olduğunu ifade etti. Yönetim Kurulu üyelerinden, gönüllü aile olan öğretmen Bilge Zeliha Günay da iki çocuk annesi olduğunu belirterek, "Projeye bütün aile gönüllü katıldık. Büyük kızıma kardeş, küçük kızıma abla olacak bir kızımız daha oldu. Hafta sonu onunla birlikte beş kişilik aile oluyoruz. Bize ihtiyaçları olduğu her zaman bu çocuklarımızın yanında olacağız." dedi.

İl Müdür Yardımcısı Sakallı ise, "Öğrencilerimiz, 2,5 aylık bir çalışmanın ardından konuklarımızın önüne çıktı. Başarılarından onur duyduk. Özümüzü ve kültürümüzü yansıtan şiirler okundu. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Nuran Turhan da bir anne olarak çok etkilendiğini belirterek, "Program gerçekten çok güzel tertip edilmiş. Gönül elçilerimize çok teşekkür ediyorum. Yuvalarımızda bu tür programların olması lazım. Çocuklarımızın hayatla kucaklaşıp hayatın içinde olması gerekiyor." dedi.

Daha sonra sahneye çıkan yurt öğrencilerinden Duygu Kömürcü, Mevlana'nın Şems'e yakarışını anlatan bir şiiri seslendirdi. Ardından Burcu Zeyrek, Sezai Karakoç'un "Ey Sevgili", Kader Çallı "Türkiyem", Kader Bozkuş yine Karakoç'un "Mona Rosa", Sema Karakuş Nurullah Dinç'in "Siyah Gözlerine Beni de Götür", Beyza Can Mehmet Akif Ersoy'un "Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak", Sultan Bilir ise Necip Fazıl'ın "Sakarya" isimli şiirlerini okudular.

Programın sonunda eğitim yılının ilk döneminde takdir ve teşekkür alan kız öğrencilere, altın ve çeşitli hediyeler verildi. Ardından doğum günlerini kutlayan öğrenciler için pasta kesildi ve onlara da hediyeler verildi.

Editör: TE Bilisim