ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Balıkesir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve şehit isimlerinin verildiği üç oyun ve dinlenme parkı hizmete açıldı. Açılış törenlerine Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk ve Ali Öztozlu, belediye meclis üyeleri, askerî yetkililer, şehit yakınları, mahalle muhtarları ve diğer vatandaşlar katıldı.

İlk açılış, Bahçelievler Mahallesi'nde yapıldı. Cumhuriyet ve Beyoğlu caddeleriyle Çay Sokak'ın kesiştiği yerde bulunan, Şırnak Uludere’de 1995 yılında iç güvenlik operasyonu sırasında şehit olan Piyade Er Ender Özenç`in adının verildiği parkın açılışında konuşan Başkan Ok, şehitliğin Allah tarafından insana verilmiş en yüksek paye olduğunu söyledi. Şehitlerin Allah katında diri olduklarını ve vatanları yolunda şehit olanların Türk milletinin kalbinde yaşadığını ifade eden Ok, şehit anne veya babası olmanın da gururların en büyüğü olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Başkan Ok, davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışta şehit Ender Özenç’in anne ve babasına Türk bayrağı armağan eden, onlarla ve mahalle sakinleriyle bir süre konuşan İsmail Ok, daha sonra Özenç ailesince verilen pilav ayran ikramına katıldı. Ardından davetlilerle birlikte yine Bahçelievler’de 275, 279 ve Ada sokakların kesiştiği yerdeki parkın açılış törenine geçti. Hakkâri Yüksekova’da 1981 yılında şehit olan Piyade Er Mehmet Günaydın`ın isminin verildiği parkta da kısa bir konuşma yapan Başkan Ok, vatanı uğrunda şehit olanların isimlerinin sokaklara ve parklara gururla verildiğini ve bu kararların oybirliğiyle alındığını söyledi.

Başkan Ok, son olarak Tunceli Hozat`ta 1996 yılında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Özcan Özsoy Parkı’nı hizmete açtı. Açılış sırasında söz verilen şehit Özsoy’un kızı Merve, “Ben babamı maalesef hiç göremedim. Vatanı için şehit olmuş. Onu resimlerinden tanıyorum ama hatırasını ve gururunu yüreğimde taşıyorum. Bugün aramızda olmanızdan dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim