Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Bandırma Belediyesi'nin vatandaşlar için kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale turları devam ediyor. Paşabayır Mahallesi ve Dere Mahallesi sakinlerinden oluşan 45 kişilik grup ile birlikte kültür turlarının 2015 yılındaki ilk durağı Gelibolu Yarımadası oldu.

Dünya tarihinde kahramanlık destanı olarak yerini alan Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı toprakların daha yakından tanınması amacıyla gerçekleştirilen tur kapsamında ilk olarak Kahraman Seyit Onbaşı'nın savaşın kaderini değiştirdiği Mecidiye Tabyası ziyaret edildi. Yaklaşık 2 bin Şehidimizin yer aldığı Şahindere Şehitliği,yarımadanın en önemli anıtını olan Şehitlik Abidesi ve 57. Alay Şehitliği’nin ziyaret edildiği gezi, Conk Bayırı’nda son buldu.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza; Çanakkale Zaferinin 100.yılında, Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Turları yıl boyunca periyodik olarak devam edeceğini söyledi..

Editör: TE Bilisim