Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Kahramanmaraş genelindeki barajlarda su sıkıntısının olmadığı bildirildi.

Kahramanmaraş’a su sağlayan barajların doluluk oranının istenen düzeyde olduğunu ifade eden, Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, il genelinde bulunan 5 barajdaki su seviyesinin geçtiğimiz yıllara göre daha yüksek olduğunu belirtti. Ocak-Şubat dönemindeki yağışlarla, barajların doluluk oranını şimdiden, yüzde yüze yaklaştığını aktaran Aydın, bahar yağışlarıyla Nisan-Mayıs aylarında barajların tam kapasiteye ulaşmasını beklediklerini söyledi.
Yağışların geçen yıla oranla daha az olmasına karşılık, barajlardaki su seviyesinin kentin içme ve sulama suyunu karşılayacağını kaydeden Aydın, Menzelet Barajı’nda doluluk oranının şimdiden yüzde 69′a, Ayvalı ve Kılavuzlu Barajı’nda yüzde 100′e, Kartalkaya Barajı’nda yüzde 91′e ve sır barajında ise yüzde 84’e ulaştığını bildirdi.

KAHRAMANMARAŞ ENERJİ ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ BİR PONATSİYELE SAHİP

Hidroelektrik enerji üretiminde kentin önemli bir potansiyele sahip olduğunu da vurgulayan Aydın, "Özellikle Ceyhan nehri ilimiz için hem sulama hem de enerji yönüyle bir bereket kaynağı. Türkiye’nin hidroelektrik enerji üretiminin yüzde 3’ü, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis bölgesinin hidroelektrik enerji üretiminin ise yüzde 75’i Kahramanmaraş’taki barajlarda üretiliyor. Yine bölgemizde üretilen 2 bin 53 megavatlık (MW) enerjinin, bin 435 megavatlık kısmı Kahramanmaraş’ta üretilmektedir." diye konuştu.










Editör: TE Bilisim