TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Samsun Canik Başarı Üniversitesi 7 ilde 2013-Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlamak için 'Başarı değerlendirme Sınavı' yapacak. Samsun, Çorum, Amasya, Kastamonu, Ordu, Sinop ve Tokat olmak üzere 7 ilde yapılacak olan 'Başarı Değerlendirme Sınavı’na 45 bin öğrenci katılacak.
Canik Başarı Üniversitesi Çorum İl Koordinatörü Levent Ay ve yardımcısı Yakup Sözen Milli Eğitim Şube Müdürü Aslan Arslan’ı makamında ziyaret etti. Sınav hakkında Arslan'a bilgi veren yetkililer karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.
Sınavın il milli eğitim müdürlükleriyle ortaklaşa yapılacağını söyleyen Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, ‘Başarı Değerlendirme Sınavı’nın amacının sınav sonuçları doğrultusunda öğrenciler arasında derecelendirme yapmak olmadığını vurguladı. Bekdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Sınavın amacı, YGS öncesi öğrenme ve konu eksiklerini belirlemek şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmaları fotoğraflamak ve eksikliklerin giderilmesi yönünde tedbirler almaktır. YGS öncesi başarı düzeyinin belirlenmesi amacı ile yapılacak il geneli Başarı Değerlendirme Sınavı ortaöğretim 12. sınıf öğrencileri için 21 Şubat 2013 Perşembe günü gerçekleştirilecek."
Sınav için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini de söyleyen Bekdemir, "Sınav sonuçları, konu analizli değerlendirme formları şeklinde hazırlanılacak olup, formda öğrenci karnesi, sınıf ve okul karneleri, ilçe başarıları durumu, il geneli başarı durumu, ilçe sıralamaları ve okul sıralamaları yer alacak.'' dedi.

Editör: TE Bilisim