TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Samsun merkezde, Parktek Otopark İşletmeciliği’nin, İçişleri Bakanlığı’nın araç kartına sahip basın araçlarına 82 liralık ceza kesmesi tepki çekti.

Basın Trafik Kartı bulunan araçlara daha önce süresiz olan park etme imkanı, firmanın aldığı son kararla İstiklal Caddesinde 1, diğer yerlerde 2 saat olmak üzere süre ayarlaması getirildi. Bugün internet haber sitelerinde İstiklal Caddesi haricindeki yerlerde süre sınırı olmadığı yönünde firma yetkililerinin açıklaması olmasına rağmen, İstiklal Caddesi dışındaki park yerlerinde görevliler ceza kesti.

Bu konuyu haberleştiren yerel internet sitesinin haberinin ardından alınan kararın geri çekildiğine sevindiklerini belirten 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, sevinçlerinin kısa sürdüğünü belirtti. Okuduğu habere dayanarak, bir iş için gittiği İlkadım Kaymakamlığı önünde aracını gönül rahatlığı ile bıraktığını belirten İsmail Temiz, döndüğünde aracının sileceğine iliştirilmiş ceza tespit tutanağı ile karşılaştı.

Alınan karara ve kesilen ceza tespit tutanağına itiraz ettiğini kaydeden Temiz, “Parktek Otopark İşletmeciliği Genel Müdürü Ömer Gürcan’ı aradım ve internet sitesinde verdikleri ‘süre yok’ demecini hatırlattım. Firma yetkilisi, araç parklarının süresiz olamayacağını ancak İstiklal Caddesi haricindeki yerlerde bu sürenin 2 saate çıkarabileceklerini söyledi." diye konuştu. Başkan Temiz, cemiyet olarak firmayla oturup park sorununu tekrak göreşeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim