MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Van’ın Başkale ilçesinde dünden bu yana devam eden yağışla kar yüksekliği, 1 metreyi aştı. Kar nedeniyle ilçede 132 köy ve mezra ile ulaşım sağlanamıyor, ilçe genelinde elektrik kesintisi devam ediyor.

Dünya’nın ikinci. Türkiye’nin ise en yüksek yerleşim merkezi olan Van’ın Başkale ilçesinde aralıksız yağan karın yüksekliği 1 metreyi aşarken ilçe dışında yüksek yerlerde ise 2 metreyi aştığı belirtildi. Başkale’de eğitime dün ara verilirken bugün ve yarın’da okulların tatil edildiği belirtildi. Başkale’ye bağlı 132 köy ve mezra yolu yağan yoğun kar yağışından dolayı ulaşıma kapanırken, Başkale İlçe Özel İdaresi'ne ait araçlar yeterli olmadığı için köy yolarının 1 hafta içerisinde ulaşıma açılabileceğini belirtti. Kar yağışından dolayı ilçe merkezinde çoğu esnaf ilçeye ulaşım olmadığı için ilçe merkezinde bulunan iş yerlerinin kepenkleri kapalı kaldı. Bu arada ilçe merkezinde elektrik arızasından dolayı ilçede akşam saatlerine kadar ilçe merkezine elektrik verilmeyeceği belirtildi.

Öte yandan Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarıhan evinin bulunduğu Ömerova köyünde mahsur kalarak bugün ilçe merkezine gelemedi. Başkale Van-Başkale-Hakkari yolu ulaşıma kapalı olduğu, karayolunun ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü belirtildi.

Editör: TE Bilisim