TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Tokat’ın Turhal ilçesinde, 200 yataklı yeni devlet hastanesi ile ilgili proje onaylandı. Önümüzdeki günlerde inşaat için ihaleye çıkılacak, hastanenin temel atma ve yapımına en kısa zamanda başlanacak. Hastane, Turhal Şeker Fabrikası'na ait 28 dönümlük Cumhuriyet Anadolu Lisesi arkasında bulunan arsa üzerine yapılacak.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, uzun süredir konunun yakın takipçisi olduklarını dile getirdi. Gözen, yeni hastanenin hizmete girmesiyle ilçede hizmet veren iki hastanenin de yeni binaya taşınacağını kaydetti. Turhal’ın sürekli geliştiğini ve değiştiğini ifade eden Başkan Ali Gözen, yeni hastanenin büyük bir boşluğu dolduracağının altını çizdi. Başkan Gözen, şöyle dedi:

”Gün geçtikçe gelişen, değişen ve büyüyen ilçemizin ihtiyacı haline gelen yeni Turhal devlet hastanesinin yapımı için gelinen nokta bizim için sevindiricidir. İki ayrı hastanede hizmet vermenin zorluğunu özellikle halkımız çok iyi bilmekte idi. Uzun süredir üzerinde titizlikle çalışma yürüttüğümüz ve girişimde bulunduğumuz yeni Turhal devlet hastanesinin proje ihalesi yapıldı. Yakın zamanda yapım ihalesi yapılacak olan hastanemiz 27 bin 813 metrekare alana sahip olup 200 yataklı olacak ve son teknoloji ile donatılacak. 4 kat olarak inşa edilecek olan Turhal devlet hastanesinde 50 hasta kapasiteli yoğun bakım ünitesinin acil servisi ve otoparkı bulunacak. 2013 yılının ilk aylarında temeli atılacak olan hastanemizin şimdiden ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeklerini esirgemeyen AK Parti Tokat Milletvekillerimiz başta olmak üzere, emeği geçen herkese Turhal halkı adına şükranlarımızı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim