YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, başörtülülere kamu ve eğitim kademeleri dahil her alanda gerekli özgürlüğün verilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ayhan Arabacı, “Kamu görevi ve bütün eğitim kademeleri dâhil, hayatın her alanında başörtüsüz vatandaşa tanınan özgürlüğün başörtülülere de tanınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yıllardır süren bu haksızlığa son verilmesini isteyen Arabacı, “Hükümet yetkilileri bu problemi bir an önce çözüme kavuşturmalıdır. İnsanlarımızın inançları gereği kamu çalışanı da olsa başörtüsü ile çalışabilmelerinin yolu açılmalıdır.” diye konuştu.

Arabacı, Kur’an-ı Kerim derslerinde hem imam hatip hem de diğer okullarda başörtüsü uygulamasının getirilmesinin isabetli olduğunu aktaran Arabacı, “Kur’an-ı Kerim’i okumanın bir adabı vardır. Bunu her zaman savunuyoruz, destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Başörtüsü yasağı, sadece kadın-erkek eşitliğini değil, aynı zamanda kadının-kadına karşı eşitliğini de ortadan kaldıran çağımızın en büyük ayıbıdır. “ diyen Arabacı şunları söyledi: “Erkekler ve başını açan kadınlar öğrenimlerini rahatça yapabilirken, kamu kurumlarında çalışabilirken, milletvekili seçilebilirken başını örten kadınların TBMM’ye girememesi, milletvekili seçilememesi kamuda görev alamaması ayırımcılığın bizzat devlet eliyle yapıldığının açık göstergesidir. Biz, içinde doğup büyüdüğümüz toplumdan farklı bir hayat yaşamıyoruz, burada kimliğimizi kazandık, bu ülkenin inançlarıyla büyütüldük ve bu ülkenin okullarında okuduk. Ancak bugüne kadar iktidar sahiplerinin başörtülü kadınları kabulleniş biçimi hep özürlü olmuştur. Başlarını örten kadınlara yıllardır reva görülen hukuksuz uygulamalar bir ötekileştirmedir. Ötekileştirmeye artık son vermeliyiz. Kadınların imanî, insanî değerleri, evrensel hukuktan kaynaklanan hakları görmezden gelinerek üretilen bu yasak açık bir insanlık ayıbıdır. Sahip olduğumuz değer, birikim ve eğitimi görmezden gelen, yaşama arzumuzu ve enerjimizi yok eden bütün uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Toplumsal hayatın hiçbir aşamasında sorun olarak görülmeyen başörtüsü, toplum mühendisleri eliyle sorun haline getirilmiştir.“

Editör: TE Bilisim