Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Merzifon Belediyesi tarafından gençlerin ve halkın sosyal, kültürel ve sportif gelişimine katkı sağlayacak olan Gençlik Merkezi için ihaleye çıkılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Gençlik Merkezi'nin ilçede yapımı devam eden sentetik çim sahanın yanındaki boş alana kurulacağını söyledi.

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Hasan Çilez ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Aydınlı, 2012 yılı çalışmalarını değerlendirip, 2013 yılı projeleri hakkında bilgi verdi. 2012 yılının hizmetlerle geçtiğini söyleyen Aydınlı, şunları kaydetti: “Görevler ve makamlar gelip geçicidir. Hemşehrilerimizin teveccühüyle hizmet sorumluluğu omuzlarımıza yüklenmiştir. Bu bilinçle Merzifon'a bizim dönemimizde neler yapılır diye düşünmeden kısa ve uzun vadeli projeler yapıp hayata geçirilmesi için gayret ediyoruz. Merzifon'un geleceğini planlıyoruz ve bunu yaparken de gelecek yıllardaki Merzifon'u en güzel şekilde oluşturmayı hedefliyoruz.”

“TÜM CADDE VE SOKAKLARI SICAK ASFALTLA KAPLAYACAĞIZ”

Aydınlı, 2012 yılı içerisinde verilen sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “İlçeye 200 bin metrekare sıcak asfalt hedefi koymuştuk, 160 bin metrekare sıcak asfalt dökebildik. Diğer verdiğimiz hizmet sözlerini de fazlasıyla yerine getirdik. Geçtiğimiz yıl 5 milyon liralık sıcak ve soğuk asfalt dökmüşüz. Bazen vatandaşlarımızdan doğalgaz nedeniyle bozulan cadde ve sokakların sıcak asfaltla kaplanmadığı yönünde şikayetler alıyoruz. İlçemizde 7 bin doğalgaz abonesi var, 9 bin 153 hanede doğalgaz kullanabilir hale gelmiş. Merzifonluların bir an önce doğalgazı kullanabilmesi ve bu hizmeti alabilmesi için doğalgaz çalışmaları hızlandırıldı. Çalışmalar sonrası yollar, doğalgaz hat döşemelerinden dolayı yıprandı. Bozulan yolların asfaltlanabilmesi için belirli bir süre beklemiş ve zemin oturmasını tamamlamış olması gerekiyor. Bu şekildeki tüm cadde ve sokakları bu yıl sıcak asfaltla kaplayacağız.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Belediye olarak gençliğe önem verdiklerini belirten Aydınlı, “Olimpik yüzme havuzu, sentetik çim saha, ilçemize spor açısından farklı bir ivme kazandıracak. 2012 yılı Merzifon’a spor tesisi kazandırma yılı oldu. İnşallah hizmetlerimiz 2013 yılında da devam edecek. Çok yakında Gençlik Merkezi için de ihaleye çıkıyoruz. Her türlü aktivitenin yapılacağı bir merkezi ilçemize kazandıracağız.” diye konuştu.

Merzifon Belediyesi’nin bütçesinin 2012 yılında 34 milyon 400 bin liraya çıktığı bilgisini veren Aydınlı, gelirin gidere oranının ise yüzde 94 olduğunu, bunun yüzde 70’den sonra başarı kabul edildiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Hasan Çilez ise AK Parti’nin, milletin kendilerine emanet ettiği büyük sorumluluğu en ideal şekilde yerine getirmek için yılmadan, yorulmadan, azim ve karalılıkla yoluna devam edeceğini ifade etti.


Editör: TE Bilisim