YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesi Belediye Başkanı Recep Barut, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır'ın 'Evrenseki'yi felaket bölgesi' gibi göstermesine tepki gösterdi.

Başkan Barut, Evrenseki Beach Plaj'da düzenlediği basın toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın sağanak yağışa bağlı bölgede bodrum katları su basın otelleri ziyaretinde gerçekleştirdiği açıklamalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Barut, bölgenin felaket bölgesi gibi gösterilmesinin ve Bakan Günay'ın yanlış bilgilendirilmesinin sorumlusunun AKTOB Başkanı Çorabatır olduğunu söyledi.

    Evrenseki beldesinde 28 otelin bulunduğunu ve bölgenin 20 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu anlatan Barut, su taşkınında 5 otelin bodrum katının su bastığını 3'nünde temizlik yapılarak hizmete açıldığını kaydetti. Barut, "AKTOB Başkanı Çorabatır'ın Evrenseki'yi felaket bölgesi gibi göstermesi bir turizmciye yakışmadı. Çorabatır, turizmcilerin zararının 25 milyon lira olduğunu söylüyor. Çorabatır'dan 25 milyon lira zarar nerede olmuş açıklama yapmasını istiyoruz. Bölgemizde otellerin bodrum katlarını su basmaya yönelik maddi zararın 1 milyon lira civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Felaket tellallığı bölge turizminin gözbebeği olan Evrenseki turizmine büyük zarar verdi." diye konuştu.

EVRENSEKİ'DE DERE YATAĞINDA BİR TEK OTEL İNŞAATI YOK

Bakan Günay'ın yanlış bilgilendirmeye bağlı bölgede bir tek dere yatağında otelin bulunmadığını açıklayan Barut, beldelerinde otel yapımlarının Özel Çevre Koruma (ÖÇK) plan hükümlerince yapıldığını söyledi. Beldelerinde otel yapım yoğunluğunun yüzde 60 olduğunu belirten Barut, ÖÇK bölgede izin vermediği sürece inşaatlara bir tek çivi bile çakılamayacağını kaydetti. Evrenseki Belediyesi'nin 1999 yılında kurulduğunu hatırlatan Barut, ÖÇK plan hükümlerinin ise bölgede 21 yıldır uygulandığını ifade etti. Barut sözlerini şöyle sürdürdü:"Günay'ın dere ağızlarına otel yaptırmayacağız sözlerinin muhatabı Evrenseki Belediyesi değildir. Bizim bölgemizde kesinlikle dere yatağında bir tek bile otel yoktur. Bölgemizdeki bazı otellerin bodrum katlarının kod seviyesi düşük. Otellerin bodrum katlarına malzeme ve masa koyma inisiyatifi işletme sahibine ait. Bodrum katı su alan otellerin bazıları formaliteden istinat duvarı yapmış. Su taşkını olunca da basit yapılan duvar yıkılmış. Muhkem bir duvar yapılsa yıkılmayacak. Otelin bahçesine su girmemesi için kum torbası koyanlar bile var."

Yağış öncesi tüm otel sahiplerine bodrum katlarındaki malzemelerin zarar görmemesi için bilgi verdiklerini belirten Barut, bazı otel yetkililerin telefona bile çıkmaya tenezzül etmediğini kaydetti.

    Bölgede bir daha böylesi olaylar olmaması için DSİ ile birlikte Kömürcü Deresi'ni ıslah edeceklerini vurgulayan Barut, felaket tellalı yapan turizmcinin Evrenseki Belediye olmadan önce dere yatağı üzerine otel yaptığını belde halkının çok iyi bildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim