Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Samsun’un 19 Mayıs ilçesi Dereköy beldesine yapılan balıkçı barınağının, Çatalçam sahilinde erozyona neden olduğunu belirterek, “50 metrelik sahili deniz aldı.“ dedi.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Çatalçam sahilinin bazı yerlerinde oluşan erozyonu yerinde göstermek amacıyla basın mensuplarıyla olay yerine gitti. Burada açıklamada bulunan Başkan Burma, erozyona 19 Mayıs ilçesinin Dereköy beldesine yapılan balıkçı barınağının neden olduğunu belirterek, "Çatalçam sahilinin 50 metrelik bölümünü deniz aldı. Dünyanın en güzel sahillerinden biri olan 20 kilometre uzunluğundaki Atakum sahili, Taflan'dan başlayarak doğuya doğru sürekli erozyona uğramaya başladı. Erozyona, Dereköy beldesine yapılan balıkçı barınağı mendireğinin neden olduğunu düşünüyoruz.“ dedi.

"HALK ENDİŞELİ"

Erozyonu önlemek için yapılan “T” şeklindeki dolguların bir işe yaramayacağını söyleyen Başkan Burma, “İlgililere ve yetkililere sesleniyoruz. Erozyona neden olan sebep bilimsel bir şekilde incelenerek ortaya koyulmalıdır. Samsun’da bir sel felaketi yaşandı ve tüm kurumlar büyük bir koordinasyon içinde gerekenleri yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da kurumlar biraraya gelmeli ve yapacakları faaliyetlere biran önce başlamaları gerekiyor. Bunu birlikte yapmalıyız. Halk endişe taşıyor, bu kadar güzel sahil kayboluyor.“ şeklinde konuştu.

MUHTARLAR ÖNLEM BEKLİYOR
Öte yandan, Taflan Yalı Mahallesi Muhtarı Yunus Balaban, Çatalçam Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Mustafa Yapıcı, Çatalçam Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Mustafa Karagüzel, Taflan Cami Mahallesi Muhtarı Recep Balaban, Taflan Merkez Mahallesi Muhtarı İsmail Şahin, ortak bir açıklama yaparak, Çatalçam sahilinin günden güne yok olduğunu belirterek, önlem alınmasını istedi. 32 yıldan bu yana Çatalçam’da ikamet eden İsmail Yanık isimli vatandaş ise böyle bir durumla daha önce karşılaşmadığını söyledi.









Editör: TE Bilisim