Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, Türkiye’de faaliyet gösteren KOBİ’lerin teknoloji kullanımını yüzde 10 artırması halinde 360 bin yeni istihdam sağlanacağını söyledi.

'Hep Beraber Yarına' toplantıları kapsamında Bursa’da iş ortaklarıyla bir araya gelen Microsoft, bilişim dünyasındaki son gelişmeleri ve Microsoft Türkiye’nin kurumsal çözümler konusundaki uzmanlığını paylaştı. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu ve Microsoft Türkiye Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener’in de katıldığı toplantıtıda, Microsoft’un işletmelerin verimliliğini artıran yeni teknoloji çözümleri üzerinde duruldu.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bilişim sektörünün büyüdüğüne dikkat çekti. Gökoğlu, şunları söyledi: "Microsoft’un Boston Consulting Group’a yaptırdığı global araştırmaya göre Türkiye’de faaliyet gösteren KOBİ’lerin teknoloji kullanımı yüzde 10 artsa, 15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı çıkıyor. Ve Türkiye’de Microsoft Türkiye, kazandığı her 1 dolara karşılık iş ortaklarına da 14,75 dolar kazandırıyor. Bu bağlamda Türkiye’nin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 6’ıncı sırada yer alan Bursa, bilişim alanında önemli bir potansiyele sahip olduğuna, aynı zamanda da bilişim alanında doğru insiyatif, yönlendirme ve desteğe ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Microsoft’un teknolojik altyapı, bilgi ve network alanındaki gücü ile Bursalı kurumlar için doğru iş ortağı olduğuna inanıyoruz."

Yerel girişimcilerin gücüne teknolojiyle güç katmak ve global platformlara taşımak istediklerini belirten Gökoğlu, "Biz Microsoft Türkiye olarak iş ortaklarımızla birlikte başarı öykülerine imza atıyoruz. Bunların arasında Bursalı çok değerli işletmeler bulunmasından da mutluluk duyuyoruz." dedi.

‘WİNDOWS 10’ SONBAHARDA PİYASADA

Microsoft Türkiye’nin kurumsal bilişim çözümleri konusundaki uzmanlığıyla Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi Bursa’da da kurumların gücüne güç kattığını ifade eden Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener, Windows 10’un yeni bir dijital çağın habercisi olduğunu ifade ederek, işletmelere ve son kullanıcılara sunacağı avantajları paylaştı. Şener, Windows 10’un bu yıl sonbaharda kullanıcılara sunulacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim