İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Ankara’nın Polatlı ilçesi Belediye Başkanı Yakup Çelik, belediyecilik anlamında yapmış oldukları en anlamlı işin eğitim çalışmaları olduğunu söyledi.

Başkan Çelik, Mahalle Konakları'nda öğrenim gören öğrencilerin hazırladığı dönem sonu programına katıldı. Gülveren Mahalle Konağı'ndaki programa, Başkan Yakup Çelik’in yanı sıra, Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Başkan Yardımcıları Ali Öztürk, Şaban Yılmaz, belediye meclis üyeleri, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ömer Bardakçı, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin hazırladığı, şiir, tiyatro, şarkı, naatlar büyük beğeni topladı.

2004 yılında bu yana şehircilik alanında yapmış oldukları bir çok çalışmanın içerisinde en anlamlısının eğitime ayrılan bütçe ve çalışma olduğunu belirten Başkan Yakup Çelik, Bunların birinci ayağının Kaşgarlı Mahmut, Yusuf Has Hacip, Yunus Emre, Dede Korkut mahalle konuklarında öğrenciler için yapılan çalışmalar olduğunu söyledi. Çelik, “Konaklar da çocuklarımıza bu faaliyetleri sabırla sürdüren başta Kültür Müdürümüz Ömer bey olmak üzere bu işe gönül veren öğretmenlerimizden Allah binlerce kez razı olsun.” dedi.

Eğitim amaçlı bir takım meslek edindirme kurslarının yanında annelik okulu gibi çalışmalar da yürüttüklerini anlatan Başkan Yakup Çelik, “Netice de bu şehirde sayısını arttırmaya çalıştığımız, Liseler, ilköğretim okullarının yapımı, devlet tarafından yapılıyor olsa da hükümetimizin nezdinde bunların takipçisi Allah’ın izni ile biziz.” dedi.

Çelik, önümüzdeki eğitim, öğretim yılında da Gazi Üniversitesine bağlı uygulamalı bilimler fakültesi ile ilahiyat fakültesinin de eğitime vermeye başlayacağını ifade etti.

Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bunların hepsi elbette insan için, elbette sizin için. Veya artık bizim gibi veliler bizden geçti de diyebilir de işte şu yavrularımızın daha yaşanılabilir bir Polatlı’da daha insanca yaşamaları ve daha eğitimli daha kaliteli büyümeleri sağlanıyor. Bu konuda baştan beri bize verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum.”

OKULA SADECE ÇOCUKLARINIZIN DERSLERİNİ SORMAYA GİTMEYİN

Belediye Başkanı Yakup Çelik, öğrenci velilerinden, okula sadece çocuklarının derslerinin durumun öğrenmek için gitmemelerini istedi. Çelik, ailelerden çocukların okuldaki ahlaki durumlarını da öğrenmelerini belirtti. Çelik şöyle konuştu: “Ondan sonra belli bir yaşa gelince; anneye saygı yok, babaya saygı yok. Komşuya, büyüğe saygı yok. Küçüğe sevgi yok. Millet sevgisi yok. Vatan sevgisi yok. Bir şeyler ters gitmeye başlayınca tren raydan çıkınca ya niye böyle oldu diyoruz. Niye böyle olduğu belli; dert belli, derman belli. Derman olmak hususunda bir nebzede olsa katkımız olduysa ben bundan çok büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Ve bu hizmeti size ulaştıran değerli arkadaşlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, müdürlerimize huzurlarınızda minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz ise mahalle konaklarına Yusuf Has Hacip, Kaşgarlı Mahmut, Yunus Emre gibi kültürün, tarihin, medeniyetin ve ahlaki değerlerin en yoğun olduğu isimlerin konmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardan öğrenciler mahalle konaklarının fotoğrafının yer aldığı tabloyu Başkan Yakup Çelik’e hediye etti.

Polatlı Belediyesi'ne ait 4 mahalle konağında 600 öğrenci eğitim görüyor.

Editör: TE Bilisim