İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin bu yıl içerisinde yapmayı planladığı yatırım programını açıkladı.

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada belediyenin bu yıl içerisinde yapmayı planladığı yatırım programı hakkında bilgi verdi. İlkadım İlçesi Hastanebaşı Mahallesi'ne bu yıl ilk kazmayı vurarak kentsel dönüşüm çalışmasına başlayacaklarını açıklayan Başkan Demirtaş “ Hastanebaşı Mahallesi'nde başlatılacak kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili olarak halkın yüzde 50’sinin dönüşümü kabul etmesini bekliyoruz. Bunun dışında 10 adet spor ve kültürel tesis yapmayı planlıyoruz. Bu projelerin ihalesi yapıldı. Ayrıca bu yıl yol ve kaldırım çalışmalarını devam ettirirken, Uzgur Mahallesi'nde 80 dönümlük arazide kamulaştırma yapılacak ve burada yeni bir şehir üretme adına kentsel dönüşüm çalışmamız olacak. Tülay Başaran Anadolu Lisesi önünde yer alan otopark alanının eski sözleşmesi sonra erdi ve söz konusu yerde belediye bir çalışma yapacak." dedi.

İLKADIM'IN REVİZYON PLANI YAPILACAK

Riskli alanların dönüştürülmesini öngören kanun çerçevesinde Hastanebaşı Mahallesi'nde başlatılacak kentsel dönüşümün Büyükşehir Belediyesi ile sürdürülen ortak çalışma ile Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy, Reşadiye ve Kökçüoğlu mahallerini kapsayacak şekilde genişletileceğini açıklayan Başkan Demirtaş “ Bu konudaki görüşmeler devam ediyor. Bu çalışma şehrin yeniden planlanması noktasında yapılıyor. Ayrıca İlkadım ilçesinde bulunan bazı yerlerin imara açılması için çalışmamız olacak, bu konuda bakanlıktan onay bekleniyor. Onay geldikten sonra İlkadım ilçesini kapsayan revizyon imar planı yapılacak. İlçedeki tarihi olmayan eski yapıların dönüşümünü öngören bu planla, yollar genişletilerek, plan içerisine giren mülk sahiplerine kat yüksekliği hakkı tanınacak. Proje ekibi bu konudaki çalışmalarını devam ettiriyor “şeklinde konuştu.

"İLKADIM'IN MALİ TABLOSU İYİ DURUMDA "

İlkadım Belediyesi’nin şuanki mali tablosu hakkında bilgi veren Başkan Demirtaş şunları kaydetti; “İlkadım Belediyesi’nde göreve geldiğimizde belediyenin 77 milyon lira borcu 47 milyon lira kaynağı vardı. Şu anda belediyenin 70 milyon lira borcu bulunuyor, ancak asıl borç miktarı 47 milyon liradır. 2012 yıl sonu itibariyle bütçe büyüklüğü tarafından bakıldığında İlkadım Belediyesi Türkiye’deki birçok belediyeden daha iyi durumdadır. Bizim 70 milyon lira artı kaynağımız var. Bunlar resmi rakamlardır “

Editör: TE Bilisim