İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şehir dönüşümünün seçim arifesinde istismar edildiğini belirterek, “Vatandaşın mağdur edildiği yerde biz yokuz.” dedi. Kocaoğlu, Karabağlar ilçesine bağlı mahallelerin acil sıkıntılarına çözüm bulmak amacıyla muhtarlarla biraraya geldi.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, çarpık şehirleşmenin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu hatırlatarak, “Biz bunu düzeltmek zorundayız. Bunu yaparken de herkese adil ve eşit davranacağız, vatandaşımızın hakkını koruyacağız. Ne vatandaşı müteahhite ne de müteahhiti vatandaşa teslim edeceğiz. İkisinin de muhatabı biz olacağız. İlçe belediyelerimizin gücü belli, o yüzden onlardan proje gerçekleştirilirken vatandaşla iletişim kurulmasında destek isteyeceğiz.” şeklinde konuştu. İlçenin 18 mahallesinin muhtarlarının katıldığı toplantıda, şehir dönüşümünün şart olduğunun altını çizen Kocaoğlu, konunun seçim arifesinde istismar edildiğini öne sürdü: “Kentsel dönüşümde hakem olup adalet dağıtacağız. Dokuz senedir iyi niyetle, samimiyetle belediye başkanlığı yapıyoruz. Dedikodulara, benim ağzımdan duymadığınız laflara itibar etmeyin, bunlarla zaman harcamayın.”

Muhtarların kendisine ilettiği istek ve şikayetleri not alan Kocaoğlu, bazı konularda kısa bilgiler verdi. Nüfusu 4 milyonu aşmış bir şehirde insanları otobüsle taşıyarak mutlu etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Ne yazık ki memlekette metro 150 yıl geç kalmış. Hiçbir dönemde, bizim dönemimizdeki kadar otobüs alınmadı. Haziran ayına kadar yeni gelecek otobüslerimizi de semtlerimize adil şekilde dağıtacağız. Kaçak dökülen molozları kaldırmak için özel ekip kurduk. Ekiplerimiz molozları sabah kaldırıyor, akşam yenisi dökülüyor. Kömür satış depolarını da düzenli olarak denetliyoruz ama yine de kaçak kömür kullanımı var. Bu iki konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim