YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, insanlığın bugün Hz. Muhammed (SAV)'in hoşgörüyü, affı, fedakârlığı, barışı, hakkı ve sabrı tavsiye eden mesajlarına, O`nun örnek kişiliğine ve güzel ahlâkına her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Belediyenin düzenlediği etkinlikte konuşan Başkan Ok, "Balıkesir Belediyesi olarak insanlığa sevgi, saygı, hoşgörü ve mutluluk aşılayan ilahi mesajları getirmiş olan Son Nebi`ye olan hayranlığı bir kez daha dile getirebilmek için bu programı düzenledik." dedi.

Mevlit Kandili münasebetiyle düzenlenen Türk Tasavvuf Musikisi konseri, Kurtdereli Spor Salonu`nda yapıldı. Hz. Muhammed (SAV)`in dünyayı teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen geceye Başkan İsmail Ok, Başkan yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk ve Ali Öztozlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İlhan Arslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın ve davetliler katıldı.

Ankara Kocatepe Camisi İmam Hatibi Adem Kemaneci ve Türk Tasavvuf Musikisi sanatçısı Ömer Faruk Özcan`ın misafir olarak katıldığı programda konuşan Başkan Ok, insanlığın iftiharı ve yaratılmışların en güzeli olan Hz. Muhammed (SAV)`in dünyayı şereflendirdiği o aydınlık günün bir yıldönümünü daha idrak edecek olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Kandilin milllete ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Ardından İmam Hatip Kemaneci Kur'ân okudu. Daha sonra Özcan, Belediye Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi sazları eşliğinde, iki bölümlük ilahi konseri sundu. Özcan ayrıca Hz. Peygamber (SAV)'in hadislerinden örnekler verdi, güzel ahlâkından birkaç kesit aktardı. Onun ardından Balıkesirli beş hanendeden oluşan, "Buhara" isimli yerel ilahi grubu sahneye çıktı. Grup, kendi eserlerinden oluşan bir konser verdi. Sekiz semazenden oluşan İzmir Semâ Grubu ise ilahiler eşliğinde sema gösterisi sundu. Programda Zağnos Paşa Camisi İmam Hatibi Bahtınûr Çakar da bazı ilahilere gazellerle eşlik etti. Program sonunda Başkan İsmail Ok, sanatçı ve misafirlere çiçek verdi.

Editör: TE Bilisim