TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Mersin Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kentlerin geleceğe taşınmasında kent konseylerine önemli görevler düştüğünü söyledi. Öngel, gelecekte karşılaşılması muhtemel sorunların şimdiden hesaplanıp, ona göre projeler üretilmesi gerektiğini belirtti.

        Silifke Kent Konseyi'nin 2013 yılındaki ilk genel kurul toplantısı, Göksu Otel'de yapıldı. Toplantının başında Silifke Belediyesi ve Silifke Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İlkyardım ve Afet Bilinci' eğitimine katılanlara sertifikaları verildi.
        Eğitime katkı sunan Türk Kızılayı Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren ve eğitimci Hasan Bilir'e teşekkür belgesi verildi.
        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılışında konuşan Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, Silifke’nin geleceğini etkileyebilecek projelerde görüş alışverişinde bulunmak üzere oluşturdukları Kent Platformu'nda değişik düşüncelerden insanların farklı düşünceleri ortaya koyduğunu söyledi.

        Çalışma grupları ve yürütme kurulu ile Silifke’nin geleceğine olumlu katkılar sunacak projeler üzerinde çalıştıklarını bildiren Karaduman, çalışmalarını tamamlandıklarında genel kurulun görüşüne sunacaklarını ifade etti.

        Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel de gelişen ve büyüyen kentlerin iyi yönetilmesinin ancak toplumun tüm kademelerinin yönetime katkı vermesiyle sağlanabileceğini belirtti.

        Kentlerin değerini en iyi o kentte yaşayanların bilebileceğine değinen Başkan Öngel, "Kent Konseyleri genel kuruluna gelen fikir, düşünce ve projelerin ilgili çalışma gruplarında ve meclislerinde tartışılıp kabul gördükten sonra genel kurula geldiğini biliyorum. Genel kurulda kabul edildikten sonra da belediye meclisinin görüşüne sunuluyor. Bu görüş, düşünce ve projelerin uygulanması belediyenin stratejik plan, performans programı ekonomik ve insan kaynaklarına bağlıdır. Silifke Kent Konseyi Genel Kurulu'nda kabul edilen birçok proje belediye meclisinin görüşüne sunuldu. Bunlardan bazıları uygulanıyor bazıları ise uygulanmak için stratejik plan ve performans programında yer almasından sonra uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun tarafından meclisler ve çalışma gruplarından gelen raporlar okundu. Gençlik Meclisi'nin genel kurula sunduğu; Silifke Belediyesi’nin ilgili birimleri tarafından belirlenecek bir grup öğrenci için Çanakkale gezisi düzenlenmesi ve bunun geleneksel hale getirilmesi önerisi oybirliği ile kabul edildi.

        Kent Arşivi Çalışma Grubu oluşturulması önerisinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, Yürütme Kurulu tarafından sunulan bir raporla Kent Konseyi Tüzüğü'nün 7.maddesi değiştirilerek, yedek üye seçimi yapılmasına karar verildi.


Editör: TE Bilisim