Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Yozgat Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Şahmuratlı köyü yakınlarında bulunan ve kayıp şehir Pteria Antik Kenti olarak bilinen Kerkenes Harabeleri'nde yapılan kazılarda orijinal surların gün yüzüne çıkmaya başladığını belirtti. Şimşek, Sorgun’un, böylece turizm açısından önemli bir konuma geleceğini söyledi.

Başkan Şimşek, yaptığı açıklamada, bu yıl Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Baran başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarında, 2 bin 600 yıllık tarihi kentin, Kerkenes Harabeleri'nin en uzun surlarının gün yüzüne çıkmaya başladığını belirtti.

Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yozgat Müzesi işbirliği ile Kerkenes Harabeleri'nde Muğla Üniversitesi öğrencileri tarafından yoğun bir kazı çalışması yapıldığını ifade etti. Şimşek, şöyle dedi:

"Tarihi kentin tanıtımına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Kerkenes Harebeleri'ni çepeçevre saran sur kalıntıları yapılan kazılar neticesinde ortaya çıkmıştır. Kazı çalışmaları sırasında bulunan bir mobilyaya ait fil dişi süsleme parçası Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde de sergileniyor. Yine aynı şekilde Sorgunumuzun en önemli tarihi zenginliklerinden biri olan Alişar Höyüğü, Alişar köyümüze yakın bir yerdedir. Burası da ilk defa 1927 yılında Chicago Üniversitesi'nden bir heyet tarafından kazılmış ve 1932 yılında Alişar Höyük’teki tarihi kalıntılar meydana çıkarılmıştır. Özellikle Kerkenes Harabeleri'nde yapılan çalışmaların daha da ilerlemesi ile burası turistlerin mekanı haline gelebilecektir. Bölgemizdeki bu tarihi mekanların tanıtımı için turlar ve değişik yöntemlerle tanıtılmasını sağlayacağız. Bu sayede bölge ve ülke ekonomimize önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz."


Editör: TE Bilisim