İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Gaziantep'te 7 milyon metrekare alanda hayata geçirilecek olan ve çalışmalarına başlanan Yeşilvadi projesinin çok kapsamlı bir proje olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu proje tamamlandığında Gaziantep’in çehresinin değişeceğini söyledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden Yeşilvadi projesi alanında incelemelerde bulunan Başkan Tahmazoğlu, bu proje içinde 3 önemli unsurun birden olduğunu kaydetti: Tahmazoğlu, "Birincisi 1 milyon 700 bin metrekare park, ikinci 50 metre genişliğinde 12 kilometre uzunluğunda yol, üçüncüsü ise konut projeleridir. Bu bölgede 35 bin konut yapılacak. Bu konutların ilki olan Yeşilvadi 702 konutumuzun temelini yılbaşında attık. İnşallah 2013 yılı içinde bu konutlarımızı hızlı bir şekilde tamamlayacağız." dedi.

1 milyon 700 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin en büyük parkı olacak olan Yeşilvadi parkının birinci etabını ihale ettiklerini belirten Tahmazoğlu, "Şuanda çalışmalar başladı. İlk olarak yağmur sularının içinde geçeceği derin bir baks açtık. Burası tamamlandığında üzerinde çalışmalar başlayacaktır. Parkımızın ilk etabı olan 300 bin metrekarelik alanını muhtemelen temmuz ayı gibi tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. İkinci etap ihalemiz ise 4 Ocak’ta yapılacak olup, ardından onunda inşaatına başlayacağız. Yeşilvadi Gaziantep’in en güzel bölgesi olacak." diye konuştu.

Tahmazoğlu proje hakkında şu bilgileri verdi: "Bu bölgede 35 bin konut yapılacak ve 150 bin kişi yaşayacak. Gaziantep’in imarlı gelişmesi yeni yapılaşması anlamında çok önemli büyük bir proje, ciddi yatırımlar yapıyoruz. Ben bu projelerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzde ki yıl Gaziantep’imizin çehresi çok farklı olacak."

Editör: TE Bilisim