İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, kendisi ve belediye hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi.

Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı yazılı açıklamada 'MHP'li başkandan zabıtaya 'vur emri' diye basında yer alan haberlerin yalan olduğunu meymenetsiz ve çirkin suçlamalar içerdiğini belirtti. Toksoy, şunları kaydetti: "24 Haziran Çarşamba günü ilçe merkezinde Kasaplar Çarşısı içinde Dörtyol Belediyesi zabıta ekipleri rutin denetleme ve asayiş, huzur ve güveni sağlamak adına ortaya koydukları sorumluluk ve görev bilinci içerisinde görevlerini ifa ederken çapsız ve kendini bilmez, esnaf sorumluluğundan uzak bir iki kişinin görev yapan zabıta arkadaşlara direkt müdaheleleri, görevi engellemek gibi kendi düşünce ve psikolojilerinde kurguladıkları çirkin öngörülerini fiiliyata, fiziki müdaheleye, insan haysiyetine ve onuruna yakışmayan, sözlü tehditvari ifadelerle başta görevinin başında olan zabıta memurlarına, Dörtyol insanına, Dörtyollu hemşerilerimize hizmet etme sorumluluğu içerisinde bulunan Dörtyol Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı’na hakaretlere varan, sözlü, fiili davranışları şiddetle kınıyoruz.

İlçemiz Dörtyol’daki birlik ve beraberliğimizi, huzur ortamını bozmaya çalışanlara, bin yıllık kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere Dörtyollu hemşerilerimizin sabırlı, vakur, kardeşlik,kucaklaşma, birlikte olma, paylaşma sorumluluğu içerisinde, sağduyulu hemşericilik bilincine sahip, ilçemiz Dörtyol’un sosyal-kültürel, toplumsal dokusunu muhafaza eden, yaşayan ve yaşatan bütün hemşerilerimizin sabrını ve duruşunu kimse sınamaya kalkmasın. Bin yıllık kardeşliğimizi korumak, kollamak, yaşamak ve yaşatmak ülkümüzden ve düşüncemizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz.

Bu düşünceden hareketle bazı basın ve yayın organında, sosyal medyada bölücü terör örgütünün ağzıyla ilçemiz Dörtyol’daki huzuru, güveni,birlikteliği muhafaza ettiğimiz bin yıllık kardeşliğimizi koruduğumuz ilçemizde ahlak ve adaba aykırı bir şekilde insan haysiyet ve onuruna yakışmayan basın ahlak yasasıyla örtüşmeyen çok çirkin ifadelerle, yıkıcı, bölücü, ayrıştırıcı bin yıllık kardeşliğimizi gölgeleyici söylemler, düşünceler, ifade ederek Dörtyol Belediyesi’nin kurumsal yapısına, şahsıma ve görev yapan zabıta personeline hakaret içeren söylemlere ve yazılıp çizilenler ilgili basın-yayın organları ve sosyal medya üzerinden bu konuyu başka mecralara taşımaya çalışanları esefle ve şiddetle kınıyorum. Bin yıllık kardeşliğimizi korumak, kollamak, yaşamak ve yaşatmak adına bizim Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimizle aramıza fitne, fesat sokmak isteyen bu tür bölücü, yıkıcı, ırkçılık ve bölgecilik yapıp toplumdaki huzuru ve birlikteliği, kardeşliği bozmaya çalışan ahlak ve adaba aykırı yayıncılık yapan ilgilileri daha dikkatli ve sorumlu olmaya davet ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşamanın her karış toprağın şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan coğrafyasında yaşamanın, Misak- ı Milli sınırları içerisinde yaşama aidiyetine sahip olmanın, Türkmen şehri ilçemiz Dörtyol’da Milli Mücadele'de ilk kurşunu atan bu şehirde ilk Kuvay-i Milliye hareketini oluşturan ilçemiz Dörtyol’da yaşam sürmenin bin yıllık kardeşliğimizi korumanın, yaşamanın, yaşatmanın tabi ki bedeli vardır ve tabi ki bedeli olacaktır. Herkes Türk insanının, Türk toplumunun büyük Türk milletinin değer yargılarına, yaşam tarzına bedeller ödediğimiz bu vatan coğrafyasına sahip çıkmanın ve bu millete Dörtyol insanına, Dörtyollu hemşerilerimize hizmet etme sorumluluğumuzu Dörtyol’un ve Dörtyollunun hizmetinde ve hizmetkarı olma aktivitemizi, birliğimizi, dirliğimizi, sahip olduğumuz ilkelerimizi kimseye sorgulatmayız. Hele bölücü, yıkıcı, ayrıştırıcı düşüncelere,bunlara çanak tutanlara,müsvedde bozuntularına ve paçavralarına asla ve asla müsamaha göstermeyeceğiz. Toplumun huzur ve refahı bütün yaşam alanlarındaki güvencesi milli duruşumuz, ülkenin bölünmez bütünlüğünü herşeyin üstünde olduğunu, devletin varlığı ve bağımsızlığı vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü düşüncesi içerisinde hareket ettiğimizin belediyecilik anlayışıyla birlikte hemşerilerimize ve insanımıza hizmet etme sorumluluğunu da bu düşüncelerle örtüştüğümüzde neyi ne için ifade ettiğini, neyi ne için söylediğini bilincinde hareket ederek hizmet anlayışımıza ve yürüyüşümüze devam edeceğiz.

Tekrar ifade ediyorum. Bu memlekette, bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu sorguluyor. Bu manada Dörtyollu hemşerilerimize, hemşericilik bilinciyle hareket eden herkese Dörtyol halkına kamuoyuna ve tekrar saygıdeğer hemşerilerimize arz ederim."

Editör: TE Bilisim