YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'halk günü' kapsamında şehirde faaliyet gösteren 3 ayrı derneğin temsilcilerini kabul etti.

Başkan Yılmaz’ın ilk konukları “Türkiye Hemşireler Derneği” Samsun Şubesi üyeleriydi. Ziyarete Dernek Başkanı Rahşan Yılmaz ve dernek yönetiminde bulunan hemşireler Merve Bolat, Arzu Saka Durmuş, Kader Aşçı, Arzu Göksel Keskin ve İlknur Aydın Avcı katıldı. Geçtiğimiz Ekim ayında yönetim değişikliği ile göreve gelen dernek yönetiminin yeni üyeleri kendilerini tanıtarak yaptıkları çalışmalarla ilgili Yılmaz’a bilgi verdiler. Samsun’da şu an için 468 üyeye sahip olduklarını belirten Dernek Başkanı Rahşan Yılmaz, kent genelinde 3 bin hemşirenin görev yaptığını bu sayıyı arttırmak için çaba harcayacaklarını söyledi.

DOWN CAFE AÇMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın ikinci konukları ise Samsun Down Sendromlular Derneği üyeleri ve down sendromlu çocuklardı. Ziyarete Dernek Başkanı Muzaffer Altuntaş, Dernek Başkan Yardımcısı Özlem Yeşilyurt, muhasip üye Halil İbrahim Can, Genel Sekreter Ulviye Demirci, üye Özgür Özaygın ve down sendromlu çocuklar Müslina Özdamar, Aylin Düzgün, Kaan Ersan ve Harun Can katıldıl. Dernek Başkanı Muzaffer Altuntaş dernek olarak Samsun ve diğer derneklerle birlikte ulusal düzeyde yaptıkları faaliyetlerle ilgili Yılmaz’a bilgi verdi. Samsun’da yaklaşık olarak 300-500 arası down sendromlu çocuk olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Altuntaş; “Biz henüz 70 aileye ulaşabildik. Bu konuda Samsun’daki zihinsel engelli hastaların içerisinden down sendromlu olanların ayrılması konusunda Sayın valimizin de talimatıyla bir çalışma yapılıyor. Bu çok önemli. Down sendromu olan hastalar diğerlerinden farklıdır. Verdiğinizi alırlar ve uygularlar. Biz Samsun’da içinde garson olarak Down Sendromlu çocuklarımızın çalıştığı bir Down Cafe açmak için yola çıktık.” dedi. Başkan Yılmaz da bu tür derneklerin geliştirdiği ve özellikle belirli konularda engeli olan insanları sosyal hayatın içine sokabilecek, onların yalnızlığını ve tecritini yok edecek projelerin kendisini çok duygulandırdığını dile getirerek; “Bu çocuklarımızın ve onların ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran, onlara umut aşılayan, hayata bağlayan her türlü projenin sonuna kadar arkasında durur ve destek veririm. Bu bizim için hem bir görev hem bir sorumluluk hem de ibadettir.” diye konuştu.

KAYAK KAYMAYI 3 SAAT İÇERİSİNDE ÖĞRENDİM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ın son konukları ise Samsun Kayak Kulübü üyeleri oldu. Ziyarete Kulüp Başkanı İdris Kibaroğlu ile birlikte üyeler Hülya Korkut, Levent Özden, Dilek Ünder, Mehmet Ali Gürcüoğlu, Betül Demir, İsmet Pehlivan, Akın Kıyıcı, Hakan Taşkın, Çağatay Batman ve Muharrem Sökmen katıldılar. Kulüplerine kayıtlı 28 sporcu olduğunu ve düzenli olarak kayak öğrenmek isteyen kişilere eğitim verdiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Kibaroğlu, “Biz tüm çalışmalarımızı ve sporumuzu Ladik Akdağ’daki tesislerde yapıyoruz. Burası kar kalitesi olarak çok güzel bir yer. Ancak rüzgar nedeniyle karın zeminde kalmasında sıkıntılar yaşanıyor. Bunun için geçen yıl yapılan ağaçlandırma çalışmalarında iyi bir yol alındı. Şimdi de rüzgâr panelleri yapılıyor. Hafta sonları özellikle Akdağ tüm çevre illerinden yüzlerce konuğu ağırlıyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz da kayak sporunun çok güzel ve zevkli bir spor olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Ben bundan birkaç yıl önce gittiğim bir kayak merkezinde 3-4 saat ders almış ve kaymaya başlamıştım. Unutmuşum mudur bilmiyorum ama çok zevkli bir spor. Akdağ’daki Tesisleri aslında Samsun turizmi için çok önemli. Düşünsenize bir sahil şehrisiniz ve denizin kıyısından 85 kilometre mesafede 1-1.5 saatte ulaşabileceğinizi bir kayak merkeziniz var. Bu gurur verici bir şey. Yalnız bunu daha iyi tanıtmalıyız. Bu konuda ben her türlü desteği veririm. Bizim bilboardları kullanalım, burayı daha çok insana tanıtalım. Bu çok önemli.”

Editör: TE Bilisim