Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Ordu’nun doğal güzelliklerini, kültürünü ve sanatını tanıtmak amacıyla merkezi Ankara’da bulunan Ordu Kültür ve Kalkınma Vakfı’nın organizasyonunda düzenlenen '3. Ordu Günleri' etkinliği, Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde son gününde hız kesmeden devam ediyor.

Ordu tanıtım günlerinde yine Ünye standı dizaynı ve görselliği ile ön plana çıktı. Ankara AKM’ de yapılan Ordu tanıtım günlerine tüm ilçe ve beldeler katıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezinde en büyük stand alanına sahip Ünye Belediyesi adeta küçük bir Ünye oluşturdu. Yöresel ürünler, yemekler ve el sanatlarının yanı sıra, belediye binicilik tesisinden at heykeli, Fıskiyeli Havuzun içinde rengarenk ışıklar ve balıklar, Ünye Evlerinden, hatta Ünye taşından, çimeninden ve ağacından örnekler sunuldu; Standı gezen misafirlere Ünye’nin meşhur su böreği, pandispanyası, Ünye lokumu, Trabzon hurmasının kurutulmuşu ve biber tuzu gibi yöresel yemekler ikram edilerek, Ünye çantaları içinde Ünye Belgeseli CD’si, Ünye Türküleri CD’si, Ünye Şarkısı CD’si, Ünye Posteri ve Belediyenin Kültür yayınlarından dağıtıldı. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı geniş fuar alanında Ünye adına ne varsa başkentlilerle buluşturuldu.

Ankara’da yaşayan Orduluların ve yabancıların da yoğun ilgi gösterdiği ‘3. Ordu Günleri’nde, Ordu’nun ilçeleri, bazı beldelerin tanıtım stantlarının yanı sıra gıdadan giyime, sağlıktan inşaata birçok sektöre ait tanıtım standı ile yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar standı yer alıyor.

Stantları tek tek gezen Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Şahin’e Ünye Lokumu ve Ünye’nin meşhur su böreği ikram edildi. Şahin tanıtım gününde çocuklarla ayrı ayrı ilgilenerek yoğun ilgi gösterdi.

Fuarın 3. gününde Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kızılelma Belediye Başkanı İsa Demirci, İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, Ünye Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çamyar, İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Şimşek, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim