Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Dünya üzerinde yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı olarak tanımlanan CittaSlow (Yavaş Şehir) üyesi olan İzmir’in Seferihisar ilçesi Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankaralılara sakinliği anlattı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne bağlı Ernst Reuter İskan ve Şehircilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, “Sürdürülebilir Bir Yönetim Modeli: CittaSlow” başlığı altında panel düzenledi. Panele, Fakülte Dekanı Yalçın Karatepe, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Gazeteci-Yazar ve Seferihisar sevdalısı Can Dündar, Ernst Reuter İskan ve Şehircilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Çoban ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“Türkiye’de İlk Sakinkent Uygulaması: Seferihisar” konusunun işlendiği panelin Oturum Başkanlığı’nı Prof. Dr. Can Hamamcı yaparken Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer’in yanı sıra Ankara Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Can Umut Çiner ve Dr. Serdar Şahinkaya da Seferihisar ile ilgili önerilerde bulundu.

YAVAŞ ŞEHİR İÇİN 70 KRİTER ŞART

Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, merkezi İtalya’da bulunan 27 ülkede 150 kentin üye olduğu ve Türkiye’de Seferihisar’ın öncülüğünü yaptığı CittaSlow’un yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birlik olduğunu söyledi.

Başkan Soyer birliğe üye olabilmek için; çevre koşulları, altyapı politikaları, kentsel kalite için teknolojiler ve tesisler, yerel üretimi korumak, misafirperverlik ve farkındalığın da aralarında olduğu 70 kriterin yerine getirilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Seferihisar’ın yanı sıra Türkiye’de 6 kentin CittaSlow özelliği taşıdığını dile getiren Soyer, ‘Biz CittaSlow’u Seferihisar’a kazandırmak için yerel üretimi koruyoruz. En fazla öncelik verdiğimiz konu budur, yerel üretimden kopan bölge halkını ne üretiyorsanız gelin satın dedik. Üreticiden-Tüketiciye İyi, Temiz ve Adil Ürün sloganıyla kentin ekonomisine azımsanmayacak bir katkı sağladık. Aynı zamanda bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Seferihisar Fuarı ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelip Seferihisar’a yerleşen farklı kültürlere sahip insanların birbirlerini tanıyıp kaynaşmalarını hedefledik, böylelikle ‘Farklılıklarımız Zenginliğimizdir’ imgesini Seferihisar’a taşımış olduk’ dedi.

Editör: TE Bilisim