İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, performansa dayalı ek ödemelerin yönetmeliğin çıkmasının ardından Şubat ayının 15’ine kadar yapılacağını söyledi.
Ek ödemelerin iptalinin sözkonusu olmadığını ifade eden Op. Dr. Baştuğ, "Sağlık Bakanlığı’na Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin" 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdiğini, yeni yönetmeliğin de yetişmediğini belirtti.

"ŞUBAT’A KADAR ÖDEMELER YAPILIR"

Kamu hastane birliklerinde görev yapan personele yapılacak ek ödemelerin usul ve esaslarının düzenlendiği yeni yönetmeliğin Sayıştay Başkanlığı’na sunulduğunu ifade eden Baştuğ, şunları dile getirdi: "Uygun görülmesinin ardından Resmi Gazete'de yayınlanacak. 3-5 gün içinde bizlere bilgi gelir. Bu geçici bir durum. Zaten ek ödemeleri bir sonraki ayın 15’ine kadar ancak ödüyorduk. Mesela Ocak ayının ödemelerini zaten şubat ayının 15’inde yapıyorduk. Şimdi de ayın 15’ine kadar ödemeleri yetiştireceğiz. Personelin herhangi bir hak kaybı olmayacak, ücretlerini alacaklar."

Editör: TE Bilisim