Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Batman Basın Derneği (BBD) Cebrail Uyanık’ın başkanlığında kuruldu. Uyanık, kentte görev yapan tüm gazetecilerin sorunlarına duyarlılık göstereceğini belirtti.

BBD Başkanı Cebrail Uyanık yaptığı açıklamada, "Batman’da faaliyet gösterecek olan derneğimiz, sadece basının ve meslektaşlarımızın sorunlarına kılavuz olmayacak aynı zamanda toplumsal sağduyunun gelişmesine ve pekişmesine de katkıda bulunmak için uğraş verecektir.” dedi. Gazetecilerin sorunlarına duyarsız kalmayacaklarını dile getiren Başkan Uyanık, “Batman’da görev yapan gazetecilerin tamamına eşit mesafede yaklaşarak sorunlarına duyarsız kalmayacağız. Sahada çalışan gazetecilerin haberler nedeniyle bilgi almakta zorlandığını bilmekteyiz. Dernek olarak gazetecilerin sıkıntılarını yetkili mercilere iletip, sorunun giderilmesi için çabalayacağız.” ifadesini kullandı.

Batman Basın Derneği’ni resmi olarak kurduklarını kaydeden Uyanık, “Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını ayrım yapmadan bir çatı altında toplayarak güçlü bir dernek olma yolunda çabalarımız olacaktır. Gazeteci kimliğini taşıyan meslektaşlarımızın derneğimizde üyeliği yapılmaktadır. Üye olmak isteyen meslektaşlarımızı bekliyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim