LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Batman Belediyesi ile Batman Jeofizik Mühendisleri Odası arasında 'Sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi için ortak mesleki denetim ve teknik işbirliği protokolü' imzalandı. Protokolü, Belediye Başkanvekili Adnan Pekgül ile Jeofizik Mühendisleri Odası Batman İl Temsilcisi Abdullah Baytar imzaladı.

Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan Başkanvekili Adnan Pekgül, Batman’daki tüm sivil toplum örgütü ve meslek odalarıyla yaptıkları protokolün bir benzerini Batman Jeofizik Mühendisleri Odası ile de gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkanvekili Pekgül, “Bu alanda diğer bütün odalarla yaptığımız protokollerin bir benzerini de ilk defa Batman Jeofizik Mühendisleri Odası ile yaptık. Bundaki amaç, Batman’ın ikinci deprem bölgesinde olması sebebiyle, olası bir deprem sırasında yaşanabilecek can ve mal kaybını önlemek, bilimsel esaslara uygun ve daha sağlıklı yapıların imalatını sağlamaktır. Bu amaçla Jeofizik Mühendisleri Odası ile bir protokol imzaladık. Bu protokol ile artık yer altına suni deprem dalgalarını göndererek yeraltının karakterini daha bilimsel bir ölçme imkanı bulacağız. Bu ölçümler sayesinde daha sağlıklı bir yapılaşmayı gündeme getirebilme şansına kavuşabileceğiz. Beklentimiz bu. Belediyemizin buradaki hassasiyeti, sivil toplum örgütleriyle olduğu gibi bütün meslek örgütleriyle de işbirliği içinde çalışmak, belediyemizin birikimlerini oda birikimleriyle buluşturup daha bilimsel sonuçlara ulaşmaktır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim