YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Batman Belediyesi Hêvi Umut Kadın Atölyesi, 'Sınırsız Kadınlar Projesi' kapsamında 10 kadına fotoğrafçılık alanında eğitim imkanı sağladı. Kadınların çektiği fotoğraflar fotoğraf meraklılarının beğenisine sunuldu.

Batman Belediyesi Hêvi Umut Kadın Atölyesi, kadınlara yönelik yürüttüğü projeyle fotoğraf üzerine 10 kadına eğitim alma imkanı sağladı. Batman Kültür ve Sanat Derneği’nde fotoğrafçılık eğitimi gören kadınlar, bu süreçte değişik eğitim ve atölye çalışmalarına tabi tutuldu. Yine proje süresince kadınlar şehirde yaşayan her kesimden kadınların fotoğraflarını çekti. Kadınların çektikleri fotoğraflar
Yılmaz Güney Sineması’nda sergiledi.

Sergiye Batman Belediye Başkanı Serhat Temel, kadın dernekleri temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılışında konuşan Hevi Umut Kadın Atölyesi sorumlusu Gurbet Nas, kadın atölyesi olarak kadının görünmeyen emeğini görünür kılma çabasında olduklarını söyledi.

Uzmanlık isteyen böylesi fotoğrafçılık gibi bir konuda kadının mutluluğunu yansıtmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Nas, “Bunu sizlerle paylaşmanın onurunu yaşıyoruz. emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akal ise fotoğraf grubu olarak kadın gözüyle yaşamı resmeden ürünleri halkla buluşturduklarını ifade etti.

Akel, “Yaklaşık bir yıldır Almanya Cele kentinde yaşayan kadınlar ve Batman’da yaşayan kadınların ortak fotoğraf çalışmaları devam ediyordu. Bu gün aslında bu grubun ürünlerini sergilemeyi hedefledik. Gezdiğimiz sergide Batman fotoğraf grubu olarak kadın gözüyle yaşamı resmeden ürünleri sizlerle buluşturduk. Bu bizim açımızdan önemli çünkü kadının neredeyse tüm toplumsal kurumlardan izole edildiği bir yaşamda sanat denilen genelde elit kesimin ve erkek kesimin etkinliği gibiymiş yansıtılan sanat ürünlerinin kadınlar tarafından üretiliyor olması bizim açımızdan önemlidir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim