Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Batman’da 4 yıldan bu yana uygulanan, özellikle dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilerin ücretsiz bir şekilde yararlandığı SODES kapsamındaki 'Hedef İlk 15 Projesi' Vali Yılmaz Arslan’ın katılımıyla Batman Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törenle başladı.

Batman Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Yılmaz Arslan, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Projeden bu güne kadar toplam 17 bin öğrencinin ücretsiz bir şekilde yararlandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Akboğa, "Eğitim, bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, maddi ve manevi kültürel değerlerini koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan olmazsa olmaz, vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreç ve olgudur. Bizler, eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak, her bireyin ister zengin olsun, ister yoksul eğitimin tüm olanaklarından eşit imkanlarda yararlanmasını sağlamak amacıyla yaklaşık 4 yıldır devam ettirdiğimiz projeden 17 bin öğrencimiz faydalanmış, ayrıca 38 bin veliye de ulaşılmış ve sınava hazırlık sürecinde destek sağlanmıştır. Bu yıl SBS’de 1700, LYS’de ise 800 öğrencimizin faydalanacağı proje ile anayasada belirtilen eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini oluşturmaya çalışacağız." dedi.

Projede toplam 234 öğretmenin görev aldığını belirten Akboğa, ayrıca rehber öğretmenlerin, öğrencilere psikolojik destek sağladığını, ailelere yönelik ise seminerler verdiğini söyledi. Toplam 14 kurs merkezinde hafta sonları eğitimler devam dildiğini söyleyen Akboğa, öğrencilerin ve kursların tüm kırtasiye ve kaynak ihtiyaçlarının sodes projesi kapsamında karşılandığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin eğitim gördüğü sınıflar gezildi. Öğrencilerle sohbet eden vali Arslan, öğrencilere kitap setlerini verdi. Program verilen kokteylle sona erdi.

Editör: TE Bilisim