YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Batman Gençlik Evleri bünyesinde faaliyet sürdüren gençler, 'Genç Bank Projesi' kapsamında zihinsel ve işitsel engelli gençlerle yaklaşık bir buçuk ay takı tasarım ve resim kursuna katıldı. Gençler hazırladıkları ürünleri Atatürk Parkı’nda kurdukları çadırda sergiledi. Takı ve resimleri satışa sunan gençler elde edecekleri gelirle kursu devam ettirecek.

Proje ile engelli gençlerle kaynaşma birlikte iş yapma becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirten gençler, “Bir buçuk ay birlikte çalıştık. Çok güzel vakit geçirdik. Takı yapmayı öğrendik. Bu gün bunları sergiliyoruz. Elde ettiğimiz gelirle kursu devam ettirmeyi düşünüyoruz. İsteyen arkadaşlarımız bu mesleği devam ettirip evde yapacakları veya kuracakları küçük atölyede takı yapıp satabilir” dedi.

GençBank, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak kendi yerellerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmak amacı ile ilk defa 1999 yılında Kuzey İrlanda’da uygulanmaya başladı. Bu çerçevede bir gençlik grubu, gönüllü olarak bir mahalle/ilçe veya şehirdeki gençlerin ihtiyaçlarına yönelik bir hibe programı tasarlıyor. Hibe programıyla hem gençlerin ilgili yereldeki toplumsal katılımlarını arttırmaya yönelik bir destek sağlanmış oluyor, hem de bu çalışmalarla yaşadıkları topluma olumlu katkılar yapmaları için bir imkan yaratılıyor.

GençBank Türkiye dışında halen İngiltere, Almanya, İrlanda, Ermenistan, Hindistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Güney Afrika’da farklı kurumlar tarafından uygulanmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim