LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kardeş Okul Projesi kapsamında Özel Rahime Batu Ortaokulu’nun daveti üzerine Malatya’ya gelen Batmanlı 15 öğrenci, kentin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

Özel Rahime Batu Ortaokulu Müdürü Haşim Tezcan, Kardeş Okul Projesi kapsamında Batman Sabri Ülker İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 15 öğrenciyi 3 gün kentte misafir ettiklerini belirtti. Batman’dan kafalarındaki tereddütlerle yola çıkan konuk öğrencilerin çok memnun ayrıldıklarını vurgulayan Tezcan, “Dönem başında, kardeş okulumuz olan Batman Sabri Ülker İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek birinci sınıf öğrencilerine hediyeler vermiştik. Eğitim sezonu sonunda da kardeş okulumuz 8. sınıfında öğrenim gören 15 öğrencimizi 3 gün okulumuzda misafir ettik. Onlarla birlikte ders işledik, deneme sınavı yaptık. Bununla birlikte Malatya’nın tarihi ve turistik yerleri gezdirdik. Okul velilerimiz ile misafir öğrencilerimiz program boyunca birlikte oldular. Velilerimiz ve iş adamlarımız her bir öğrencimize hediye takdim ettiler. Misafir öğrencilerimiz, velilerimizi Batman’a davet ettiler. İkinci dönemde de velilerimiz ile birlikte misafir öğrencilerimizi, ailelerinin yanında ziyaret edip, kardeş okul–kardeş öğrenci – kardeş aile bütünleşmesini sağlayacağız. Programımıza destek veren, yoğun işlerine rağmen, üç gün boyunca bizimle birlikte olan iş adamı ve velilerimize teşekkür ederim” dedi.
Batman Sabri Ülker Ortaokulu’ndan gelen öğrencilerden Faysal Yılmaz da Malatya’ya gelirken ‘canımız sıkılır mı?’ ‘acaba samimi bir ortam olur mu?’ gibi sorularla yola çıktıklarını dile getirdi. Geziye katılmayan bazı arkadaşlarının ‘Ne yapacaksınız, çok sıkılırsınız’ dediklerini söyleyen Yılmaz, ancak Malatya’ya geldikleri andan itibaren soru işaretlerinin yerini azami memnuniyet halinin aldığını ifade etti. Malatya’ya gelmeyle çok isabetli bir karar verdiklerini anlatan Yılmaz, “Buradaki idareciler ve öğretmenler bizlere öyle bir program hazırlamışlar ki, doğrusu çok memnun kaldık. Bizde kendilerini Batman’daki okulumuza ve evlerimize davet ettik. Hayırsever iş adamlarına da çok teşekkür ederiz. İyi ki Malatya’ya gelmişiz” dedi.

Editör: TE Bilisim