MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Dicle Kalkınma Ajansı(DİKA) tarafından Kuzey Irak’a gerçekleştirilen Ticari Misyon ziyareti çerçevesinde Batman’ın ekonomisini etkileyecek çok önemli görüşmeler yapıldı ve protokoller imzalandı.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası(BATSO) Başkanı Osman Nasıroğlu ve beraberindeki işadamları Kuzey Irak Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede bölge ve Batman firmalarının Irak’a ihracatta özellikle SGS, BV denetimleri dolayısıyla yaşadıkları sıkıntıların ve çözümlerinin tartışıldı.

Bölge ekonomisini olumlu etkileyecek olan, Irak’tan Türkiye üzerinden Gürcistan’a gaz taşıma projesi için bakandan destek isteyen Gündem’in projesinin gerçekleşmesi durumunda yüzlerce tanker sahibi ve şoförü uzun vadeli bir kazanç elde edebilecek. BATSO’nun sanayici meclis üyesi Nihat İpekyüz ise Kürdistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi'ye Batman’da bulunan her sektörün yaşadığı sorunları aktardıktan sonra gümrüklerde ve denetimlerde yaşanan sıkıntılar konusunda bakana bilgi verdi ve destek istedi.

Olumlu geçen görüşmede Bakan Sinan Çelebi iletilen sorunların çözülmesi için her türlü desteği vereceğini açıkladı. Daha sonra BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu Bakan Çelebi'ye Hasankeyf manzaralı BATSO plaketi verdi.

Editör: TE Bilisim