BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) yeni bir projesini daha hayata geçirdi. Batman’da bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sanayi envanterinin hazırlanması için bundan bir süre önce harekete geçen BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu bu konuda bir proje hazırlanmasını ve Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) sunulmasını sağladı.

        BATSO için, Batman Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) Direktörü Av. Harun İpekyüz’ün hazırladığı proje DİKA tarafından başarılı bulunarak onaylandı. Proje ile Batman’da sanayi sektörünün durumunun emek, üretim, iş gücü, pazar, teşvikler ve daha birçok yönüyle ortaya konulmuş olacak. Firmaların gelişmesine çok önem verdiklerini belirten Osman Nasıroğlu, "Bu anketler sonucu uzman anketörlere yardımcı olunacağını umuyorum." dedi. Bütün firmalara ulaşmak için her türlü çabanın gösterildiğini fakat gözden kaçmaların önlenmesi için firmaların da ABİGEM’i arayarak ankete katılmak istediklerini belirteceklerini söyledi.

        Çıkarılacak envanter ile imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların gerçek sayısının ortaya çıkarılmasının dışında çok önemli verilere yer verilecek. Bu envanter aynı zamanda, mesleki eğitimden teşviklere, yeni yatırımlardan ara mamül üretimine önemli bir kaynak niteliği taşıyacak. Anket sonunda ortaya çıkacak bütün veriler ekonomi yorumunda ileri gitmiş akademisyenlere yorumlatılarak Batman’ın aynı zamanda ekonomik portresi ortaya çıkarılacak. Batman’ın sanayi stratejisinin oluşturulmasında da bu envanterin önemli katkıları olabilecek.

        TÜİK verilerine bakıldığında Batman’da imalat sektöründe faaliyet gösteren 900, Maliye Bakanlığı verilerine göre 700, Sanayi Sicil Belgelerine göre 240, Kapasite Raporlarına göre yaklaşık 150 firma imalat sektöründe faaliyet gösteriyor.

Editör: TE Bilisim