Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nın 7 meslek grubundan 16 meclis üyesinin belirlendiği organ seçimlerinden İbrahim Yumak galip çıktı.

Yapılan seçimlerin sonucunda beyaz listeyle seçime giren Bayburt TSO Başkanı İbrahim Yumak toplam 7 meslek grubundan 5’inde başarılı olurken, seçime sarı liste ile giren Nafiz Yarımer ve turkuaz listeyle giren Hayri Tekin gruplarında seçilemedi. Yumak’ın listesi 2-3-5-6 ve 7.guruplarda başarılı olurken 1. Grupta Yarımer’in 4. Grupta ise Tekin’in listesi başarılı oldu.BTSO'da hafta içerisinde yeni seçilen meclis üyelerinin bir araya gelerek yeni yönetim kurulunu belirlemesi bekleniyor.

Sabah saat 8.00’de başlayan seçimlerde 594 kayıtlı üyeden 510 üye oy kullandı. Saat 17.00’de oy kullanımının bitmesi üzerine oy pusulalarının sayımına geçildi. 510 oydan 498 oy geçerli sayılırken 12 oy ise geçersiz çıktı.
5. grupta bulunan İbrahim Yumak da bulunduğu listede 30'lu sayılara kadar oy sayımı nefeslerin tutulmasıyla geçti. Yarımer'in de bulunduğu aynı listede Yumak 47 oyla grubu aldı. Belirgin sonuçların ortaya çıktığı seçim sonucunda Yumak’ın listesi toplam 229 oy, Hayri Tekin’in listesi 113 oy, Nafiz Yarımer’in listesi 146 oy, Yılmaz Kaya’nın listesi ise 10 oyu aldı. Üç adayda kendi gruplarından seçilemezken 16 üyeden oluşacak Bayburt TSO meclisine Yumak'ın listesinden 12 üye, diğer iki aday Yarımer ve Tekin listesinden ise 2'şer üye seçilebildi.

16 kişilik meclis üyeliğinin 12’sini kazanmayı başaran Yumak’ın listesinden Mehmet Kavi, Bünyamin Beyazıt, Hükmü Cebe, Osman Doracan, Osman Gülsüm, Hamdi Baydemir, Ahmet İşaşır, Süleyman Seyhan, Tevhit Köroğlu, Mehmet Ölmez ve Ahmet Yücel Bayhan Bayburt TSO Meclisine girdi. 4. grupta Hayri Tekin’in listesinden İsmail İşaşır ve Cemil Polat; 1. grupta Nafiz Yarımer’in listesinden Abdulkadir Polat ve Yaşar Mutlu ise meclise giren diğer isimler oldu.

Seçim sonucu BTSO Başkanı İbrahim Yumak bir açıklama yaparak üyelere teşekkür etti.Yumak, bir önceki dönemde kongrenin çekişmeli geçtiğini bundan dolayı bu kongreye iyi hazırlandıklarını belirtti.
Üyelerden gelen talepleri dikkate alarak bundan sonraki dönemde de çalışmaların artarak devam edeceğini vurgulayan Yumak, "Üyelerimizi ziyaret etme konusundaki eksikliğimizi inşallah bu dönemde yaşatmayacağız. Ben söz veriyorum. Bundan sonra daha çok onlarla birlikte olmaya gayret edeceğiz. Ekibimiz ufak tefek firelerle yine görev başına geldi. Bize bu görevi tevdi ettikleri için oy veren ve vermeyen herkese teşekkür ederim. Herkes başımızın tacıdır. Bu görev, bu memlekette yaşayıp, bu memleketin sıkıntılarını çekerek ticareti devam ettirebilen cesaretli insanların desteklemiş olduğu ve bize vermiş olduğu bir görevdir. Bundan sonraki dönemde bunun sorumluluğu ve bilinci içinde çalışacağız." dedi.

Seçim döneminde beyan ettiği ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ sözünü yineleyen Yumak, "Tüm hevesimiz ve heyecanımız yeni dönemde tarım ve hayvancılık ve ona dayalı sanayi konusunda hibe şeklinde bir AB projesi yaparak bunu gerçekleştirmektir. Siz değerli basın mensuplarının desteğiyle, hoşgörülü bir şekilde eleştiriye açık önerileri almak suretiyle yapabileceğimizin en iyisini memleketimiz adına yapmak istiyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyor, seçim sonucunun memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim