YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, 7 Haziran seçimlerine Saadet Partisi(SP) ile ittifak yaparak girmeleriyle yüzde 10'luk seçim barajı engellerinin kalktığını söyledi.

7 Haziran seçimlerine gönüllerinden geçenin BBP+MHP+SP ittifakı olarak girmek olduğunu belirten Çayır, MHP'nin ittifaka yanaşmaması sebebiyle SP ile birlikte girdiklerini, ittifakla birlikte sağ ve muhafazakar seçmen kitlesinden tebrikleri aldıklarını kaydetti. Ülkenin 1991 seçimlerinde de MÇP, RP ve IDP ile birlikte ittifak yaparak Parlamento'ya 63 milletvekilinin girmesini sağladığını belirten Çayır, BBP+SP ittifakının 'partinize oy verirsem seçim barajı nedeniyle boşa gider' algısına güzel bir alternatif sunulduğunu ifade etti.

Parti binasında basın açıklaması yapan Çayır, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, ülkenin hukuk devleti olmaktan çıktığını; adeta Beşer Esed'in, Muammer Kaddafi'nin, Saddam Hüseyin'in ve eski Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in Baas tipi rejimlerine ve polis devletine döndüğünü savundu.
AK Parti iktidarının aslında 17 Aralık'ta ömrünü tamamladığını, çıkardığı antidemokratik yasalarla ülkeyi resmen üçüncü dünya ülkesi rejimlerine dönüştürdüğünü savunan Çayır, "7 Haziran ülkedeki 17 aydır hukuksuzluğa ve keyfi uygulamalara bir anlamda dur seçimi olacaktır. Maalesef bu iktidar 13 yıllık iktidarları süresince ülkede her değeri içini şirket yönetme mantığıyla içini boşalttı. Çocuklarımızdan emanet aldığımız doğayı ve çevreyi buraya AVM yapılmalı diyerek betonlaştırdı. Hukukun gen yapısı bozularak hukuk siyasallaştırıldı. Proje mahkemelerle insanlar korkutulmaya ve sindirilmeye çalışılıyor. 7 Haziran'da ya hukuk devleti olarak kalacağız yada üçüncü dünya ülkelerinde olduğu gibi tek adam devletine dönüşeceğiz. Tercih seçmenin. Artık kral çıplak demenin zamanın geldi." dedi.

Editör: TE Bilisim