Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Alperen Ocakları, Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Esed güçleri ile Rus jetlerinin Suriye'de Türkmen Dağı'nı bombalamasını kınadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Alperen Ocakları ve BBP'liler, 'Katil Putin, katil Esed, Türkmen kardeşlerimizin üzerinden eli çek' diye slogan attı.
Yaptığı konuşmada Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Uyuma Türkmenlere sahip çık" çağrısında bulunan BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, "Siyasi rant için Suriye'de Bayırbucak Türkmenleri'nin ismini ağızlarına pelesenk edenler Esed güçleri ve Rus jetleri Türkmen Dağı'na bomba yağdırırken sesini çıkaramıyor. Başbakan Davutoğlu amasız, fakatsız ve lakinsiz soydaşlarımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Katil Esed ve Putin'i katliamlardan dolayı lanetliyoruz. Bayırbucak Türkmenleri vuruluyor, iktidar seyrediyor." diye konuştu.

Söz konusu Müslüman ve Türkmen olunca Avrupa Birliği(AB), Birleşmiş Milletler(BM) ve Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi'nin (AKPM) ölenler için açık denizlerde ölen fok ve Caretta Caretta deniz kaplumbağaları kadar değer göstermediğinin altını çizen Çayır, Suriye'de Türkmen Dağı'nın bombalanması ve Türkmenlerin saldırıya uğramasının Antalya Belek'te geçtiğimiz günlerde yapılan G20 Zirvesi'nin hemen ardından gerçekleşmesinin, 'bunun kararı zirvede mi alındı' diye akıllarda soru işareti oluşturduğunu ifade etti.

AK Parti iktidarının 'Kardeşim Esed' ve 'Cuma namazını Şam'da Emevi Camii'nde kılıacağız' hayalperestliğine dayalı Suriye politikasının dibe vurduğunu dile getiren Çayır, bu yanlış politikanın Libya ve Mısır'la devam etmesiyle birlikte komşularla sıfır sorunun gelinen noktada sırf soruna dönüştüğünü kaydetti. Çayır, "Yanlış dış politikalar Türkiye'nin kendi coğrafyasında eli kolu bağlı hale geldi. Bunu G20 Zirvesi'nde açık ve net bir şekilde gördük. Rusya ve ABD, Suriye'de istediği gibi at koştururken ülkemiz kendi sınırlarına bile hakim olamayan duruma düştü." ifadelerini kullandı.

BBP ve Alperen Ocakları, Türkmen Dağı'nda şehit olan Türkmen ve şehitler için toplu dua ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim